Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Μητσοτάκης: Τεράστια ενίσχυση με 420 εκατ. ευρώ του τουριστικού κλάδου – Έως και 400 χιλ. ευρώ σε κάθε ΑΦΜ
[News]: Μητσοτάκης: Τεράστια ενίσχυση με 420 εκατ. ευρώ του τουριστικού κλάδου – Έως και 400 χιλ. ευρώ σε κάθε ΑΦΜ

[News]: Μητσοτάκης: Τεράστια ενίσχυση με 420 εκατ. ευρώ του τουριστικού κλάδου – Έως και 400 χιλ. ευρώ σε κάθε ΑΦΜ

Συνάντηση με εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων είχε ο πρωθυπουργός

Ευχάριστες ανακοινώσεις έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων μιλώντας σήμερα με εκπροσώπους ης. Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα δοθούν 420 εκατ. ευρώ και η επιδότηση σε κάθε ΑΦΜ μπορεί να φτάσει 400 χιλ. ευρώ.

«Πήραμε πριν από λίγο την σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οπότε μπορούμε να προχωρήσουμε και στην επίσημη ανακοίνωση ενός νέου Προγράμματος στήριξης του κλάδου του τουρισμού, ύψους έως 420 εκατομμύρια ευρώ. Κεφάλαιο κίνησης, μια επιδότηση η οποία θα είναι έως 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ. Θα απευθύνεται σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού, ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και camping, αλλά και σε πρακτορεία και σε τουριστικά λεωφορεία. Μιλάμε πρωτίστως για μια στήριξη η οποία κατευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που είχε με τους εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων με αντικείμενο την στήριξη του κλάδου κατά τους πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.

«Πρόκειται για μια ακόμα έμπρακτη αναγνώριση και στήριξη ενός κλάδου ο οποίος χτυπήθηκε περισσότερο από άλλους το δεκαεξάμηνο της πανδημίας και ο οποίος πρέπει πια να κάνει γρήγορα τα βήματά του προς την κανονικότητα αλλά για να το κάνει αυτό χρειάζεται κεφάλαιο κίνησης. Αντίστοιχο πρόβλημα, τονίζω, είχαμε και στην εστίαση γι’ αυτό και καταφέραμε και εξασφαλίσαμε αυτούς τους ευρωπαϊκούς πόρους για να στηρίξουμε τον κλάδο του τουρισμού .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!