Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Μητσοτάκης: Ο ηγέτης πρέπει να λέει την αλήθεια και κατά περίπτωση να λαμβάνει μη δημοφιλείς αποφάσεις
[News]: Μητσοτάκης: Ο ηγέτης πρέπει να λέει την αλήθεια και κατά περίπτωση να λαμβάνει μη δημοφιλείς αποφάσεις

[News]: Μητσοτάκης: Ο ηγέτης πρέπει να λέει την αλήθεια και κατά περίπτωση να λαμβάνει μη δημοφιλείς αποφάσεις

«Η πολιτική για μένα απαιτεί να είναι κανείς μάνατζερ και ταυτόχρονα ηγέτης»

Το προφίλ που πρέπει να έχει ένας ηγέτης σκιαγράφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική παρέμβασή του σε πάνελ στο οποίο μετέχει στο πλαίσιο των εργασιών του Bled Strategic Forum 2021, στο Μπλεντ της Σλοβενίας .

«Η πολιτική για μένα απαιτεί να είναι κανείς μάνατζερ και ταυτόχρονα ηγέτης ώστε να επιλύει προβλήματα και να διαχειρίζεται σταθερά κρίσεις μικρές και μεγάλες. Σήμερα είναι ανάγκη να παράγουμε αποτελέσματα γιατί αυτό περιμένει ο κόσμος από μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, όπως είπε, «το να είσαι ηγέτης σημαίνει πρώτα απ’ όλα να λες την αλήθεια και κατά περίπτωση να λαμβάνεις μη δημοφιλείς αποφάσεις. Βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση και πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις που άλλοι φοβούνται να πάρουν για το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχουν».

«Πρέπει επίσης να μπορεί να κάνει τη διάκριση του τι είναι σημαντικό και τι είναι λιγότερο σημαντικό, με το βλέμμα στο άμεσο μέλλον αλλά και σε ό,τι απαιτεί η μακροπρόθεσμη στρατηγική. Αυτή είναι η δουλειά των σημερινών πολιτικών», υπογράμμισε ο έλληνας πρωθυπουργός.

«Δεν θα θέλαμε να επαναληφθεί το ανεξέλεγκτο και ακανόνιστο κύμα μεταναστευτικών ροών του 2015»

Σε άλλη παρέμβασή του στο πάνελ του Bled Strategic Forum 2021, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

«Συμφωνώ με όσα είπε ο Νταβίντ Σασόλι για τη φιλόδοξη ατζέντα της μεταρρύθμισης των ευρωπαϊκών θεσμών αλλά θα εξέφραζα ευγενικά τη διαφωνία μου για την επισήμανσή του που αφορά στη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε επίπεδο πρωθυπουργών για το Αφγανιστάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!