Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Ο μυθικός ποταμός της Έρκυνας δύο ώρες μακριά από την Αθήνα
[News]: Ο μυθικός ποταμός της Έρκυνας δύο ώρες μακριά από την Αθήνα

[News]: Ο μυθικός ποταμός της Έρκυνας δύο ώρες μακριά από την Αθήνα

Ένα ειδυλλιακό καταπράσινο σκηνικό

Γαλαζοπράσινα τρεχούμενα νερά, καταπράσινα δάση και παραδοσιακοί οικισμοί που σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Αυτά θα συναντήσεις φεύγοντας μόλις δυο ώρες μακριά από την Αθήνα, στη Βοιωτία. Και εκεί, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv , στους πρόποδες του Ελικώνα, υπάρχει ένα μυθικό μέρος που ξεχωρίζει.

Ο λόγος για τον ποταμό της Έρκυνας, ένα από τα λίγα ποτάμια της Ελλάδας με θηλυκό όνομα. Δεν είναι όμως το μόνο εντυπωσιακό σε αυτόν. Οι εικόνες που θα αντικρίσεις αν βρεθείς εκεί είναι βγαλμένες σαν από παραμύθι! Κάπου εκεί μπλέκει ο μύθος με την ιστορία και τη φύση. Το σίγουρο είναι αυτό το ελληνικό ποτάμι θα σου μείνει αξέχαστο…

Ο πανέμορφος ποταμός της Έρκυνας δύο ώρες μακριά από την Αθήνα

Μεταφερόμαστε στη Λιβαδειά και στο πανέμορφο ποτάμι της, την Έρκυνα. Είναι, όπως είπαμε, ένα από τα λίγα ποτάμια της Ελλάδας με όνομα γένους θηλυκού. Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα της Ελλάδας και δεν είναι τυχαίο ότι ο μύθος αναφέρει πως όλοι οι πιστοί που ζητούσαν χρησμό από το Μαντείο του Τροφωνίου, πήγαιναν εκεί για να λουστούν.

Το σκηνικό περιλαμβάνει τρεχούμενα γαλαζοπράσινα νερά, μονοπάτια βγαλμένα σαν από παραμύθι και παραδοσιακούς οικισμούς να ξεπηδούν εδώ και εκεί ανάμεσα στα δέντρα. Λίγο πιο μακριά από αυτό το ελληνικό ποτάμι και συγκεκριμένα στο λόφο πάνω από το φαράγγι της Έρκυνας, υπάρχει ακόμη ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!