Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Μηταράκης για Μόρια: Κινηθήκαμε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
[News]: Μηταράκης για Μόρια: Κινηθήκαμε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

[News]: Μηταράκης για Μόρια: Κινηθήκαμε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

«Η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν η προστασία της ασφάλειας όλων, των τοπικών κοινωνιών και των διαμενόντων»

Για τον τρόπο που έδρασε η κυβέρνηση μετά τον εμπρησμό στη Μόρια και για την προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ μίλησε στη Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν η προστασία της ασφάλειας όλων, των τοπικών κοινωνιών και των διαμενόντων. Η δεύτερη προτεραιότητά μας ήταν η προστασία της δημόσιας υγείας όλων, και των τοπικών κοινωνιών και των διαμενόντων και επίσης η μη διακοπή της παροχής σίτισης, νερού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους αιτούντες άσυλο στη Λέσβο», είπε ο Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός κλήθηκε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Μπούμπα, αναφορικά με την «Ίδρυση Δομής Φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ), της Λέσβου με όρους πλημμελείς, από περιβαλλοντολογική άποψη και από άποψη Ασφάλειας».

«Θέλω να σας πω ότι συνολικά οι διαμένοντες στη Λέσβο, που κάποια στιγμή φτάσανε να υπερβαίνουν τις είκοσι δύο χιλιάδες, τις επόμενες μέρες θα είναι κάτω από δέκα χιλιάδες και αυτή η μεταβολή είναι μέσα στο 2020. Έχουν φύγει πάνω από τους μισούς όσοι βρισκόντουσαν στη Λέσβο, αναγνωρίζοντας αυτό που είπε η κυβέρνηση πρώτα, ότι δεν μπορούν πέντε νησιά του Αιγαίου να σηκώνουν την κρίση», είπε ο Νότης Μηταράκης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Καθώς ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι μισθώθηκε με μεγάλο μίσθωμα έκταση για τη φιλοξενία των μεταναστών, ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι δεν έχει γίνει καμία μίσθωση, καμίας έκτασης, για κανένα μίσθωμα.

«Αν υπήρχε, θα το είχατε βρει στη “Διαύγεια”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!