Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Μηταράκης: Ανακτήσαμε τον έλεγχο στο μεταναστευτικό
[News]: Μηταράκης: Ανακτήσαμε τον έλεγχο στο μεταναστευτικό

[News]: Μηταράκης: Ανακτήσαμε τον έλεγχο στο μεταναστευτικό

«Οι επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες έχουν περιοριστεί δραστικά»

«Η κατάσταση στο μεταναστευτικό είναι πλέον διαχειρίσιμη σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «αναμόρφωση των διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, προσέλκυση επενδυτών και ψηφιακών νομάδων, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη».

Ο υπουργός, υπογράμμισε πως «με την Εθνική Στρατηγική για το Μεταναστευτικό 2020-2021, θέσαμε τον πήχη ψηλά και καταφέραμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο του μεταναστευτικού και κατ’ επέκταση τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας». Σήμερα, είπε, «τα αποτελέσματα της πολιτικής μας είναι, πλέον, μετρήσιμα: οι μεταναστευτικές ροές, το τελευταίο δωδεκάμηνο, έχουν μειωθεί κατά 86%. Στα νησιά κατά 95%. Στο επτάμηνο μειώθηκαν κατά 77% και οι διαμένοντες στα νησιά και κατά 45% στην ενδοχώρα. Πλέον, στις δομές και στο ΕΣΤΙΑ έχουμε 46.000 διαμένοντες, με χωρητικότητα 66.000 θέσεων. Από πέρυσι έχουμε κλείσει 85 δομές φιλοξενίας και σήμερα, αριθμούμε συνολικά 36 από 121 που λειτουργούσαν».

Ο κ. Μηταράκης, ανέφερε πως στις 18 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η νέα κλειστή-ελεγχόμενη δομή στη Σάμο και 30 Σεπτεμβρίου παραδίδεται στον δήμο η υφιστάμενη δομή, η οποία ως γνωστόν λειτουργεί μέσα στο Βαθύ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!