Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Μυρτώ της Πάρου: Στο ΣτΕ η μητέρα της για την αποζημίωση που δεν έλαβε από το κράτος
[News]: Μυρτώ της Πάρου: Στο ΣτΕ η μητέρα της για την αποζημίωση που δεν έλαβε από το κράτος

[News]: Μυρτώ της Πάρου: Στο ΣτΕ η μητέρα της για την αποζημίωση που δεν έλαβε από το κράτος

Η οικογένεια διεκδικεί αποζημίωση για ηθική βλάβη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα βρεθεί σήμερα η μητέρα της Μυρτώς της Πάρου, όπου θα συζητηθεί η αναίρεση της εφετειακής απόφασης, σύμφωνα με την οποία η 23χρονη δεν δικαιούται να λάβει αποζημίωση για τη βλάβη που έχει υποστεί.

Η πρώτη προσφυγή στην δικαιοσύνη κατατέθηκε το 2017 και μέχρι τώρα η οικογένεια της νεαρής κοπέλας που βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι με ποσοστό αναπηρίας 100% έχει εισπράξει δυο «όχι».

Αυτή τη φορά καλείται να κρίνει την υπόθεση το Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς η οικογένεια ζητά την αναίρεση της απορριπτικής εφετειακής απόφασης.

Η οικογένεια διεκδικεί αποζημίωση για ηθική βλάβη αποδίδοντας ευθύνες για τον βαρύτατο τραυματισμό της Μυρτούς στην Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της Μυρτούς ζήτησε να καταβληθεί στην κόρη της ποσό 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για τη ζημιά που υπέστη από τον βαρύτατο τραυματισμό της, αλλά και την μηνιαία καταβολή ποσού 2.977,81 ευρώ για όσο διαρκεί ο βίος της, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος διαβίωσης, καθημερινής φροντίδας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που απαιτεί η κατάστασή της. Επιπλέον, η μητέρα και η αδελφή της νεαρής γυναίκας ζήτησαν να επιδικαστεί στην καθεμία τους ποσό 50.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω της ηθικής βλάβης. Ο βασικός ισχυρισμός της οικογένειας είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία όφειλε να είχε λάβει όλα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα του δράστη με αποτέλεσμα να μην είχε κακοποιήσει το ανήλικο τότε κορίτσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!