Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών το β΄ τρίμηνο του 2020 – Πόσοι χρωστάνε στην Εφορία
[News]: Μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών το β΄ τρίμηνο του 2020 – Πόσοι χρωστάνε στην Εφορία

[News]: Μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών το β΄ τρίμηνο του 2020 – Πόσοι χρωστάνε στην Εφορία

Σε ρύθμιση έχουν ενταχθεί χρέη ύψους 5,8 δισ. ευρώ – Αύξηση των οφειλετών δείχνουν τα στοιχεία

Σημαντική μείωση της τάξης του 1 δισ. ευρώ καταγράφουν τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές το β΄ τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Η αναστολή πληρωμών φορολογικών οφειλών για όσους πλήττονται από την κρίση της πανδημίας, αλλά και η έκπτωση 25% που κέρδισαν, όσοι επέλεξαν να πληρώσουν στην ώρα τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αντί να τις αναστείλουν, κράτησαν σε χαμηλά επίπεδα τα χρέη των φορολογούμενων προς την Εφορία. Μάλιστα όπως σημειώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή, «στα θετικά στοιχεία του δεύτερου τριμήνου του 2020 περιλαμβάνεται η περαιτέρω μείωση του ρυθμού δημιουργίας ληξιπρόθεσμων οφειλών, αφού τα νέα ληξιπρόθεσμα της περιόδου 1/12/2019-31/5/2020 ανέρχονται σε 2,6 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 1 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους».

Επιπλέον, το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο που έχει ενταχθεί σε ρύθμιση διαμορφώθηκε ανέρχεται σε 5,8 δισ. ευρώ εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική καθώς πλέον οι οφειλέτες ρυθμίζουν τα χρέη τους. Σημαντική βοήθεια αποτέλεσε η ρύθμιση των 100 δόσεων. Οσον αφορά στο συνολικό αριθμό των οφειλετών, στο τέλος του β΄ τριμήνου του τρέχοντος έτους παρατηρείται αύξηση κατά 43.468 πρόσωπα (φυσικά και νομικά) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στους 3.793.663 οφειλέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!