Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος πρώην πρωθυπουργός του είχε προτείνει να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας
[News]: Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος πρώην πρωθυπουργός του είχε προτείνει να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας

[News]: Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος πρώην πρωθυπουργός του είχε προτείνει να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Όλες οι παρεμβάσεις του «πολιτικού» Μίκη – Άγνωστες πτυχές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας

Αναλυτικά στοιχεία για τη δραστηριότητα και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη ως βουλευτή, περιέχονται στο εκτεταμένο αφιέρωμα του 26ου τεύχους του «Επί… του Περιστυλίου!» για τη δράση του μεγάλου μουσικού και πολιτικού, που αναρτήθηκε σήμερα, Τρίτη (14/09) στον ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων. Στο αφιέρωμα καταγράφονται οι σημαντικότερες ομιλίες του, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, της 12χρονης συνολικά θητείας του στα έδρανα της Βουλής, από το 1964 μέχρι το 1993.

Οι εμβληματικότερες από αυτές αφορούν τα θέματα της Παιδείας και της καλλιτεχνικής αγωγής, τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων, με αφορμή το περίφημο άρθρο 4 σε νόμο του 1983 και τον πυρηνικό αφοπλισμό.

Μίκης Θεοδωράκης: Οι σημαντικότερες ομιλίες του στη Βουλή

  • Η πρώτη παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη στην Βουλή έγινε την 1η Σεπτεμβρίου 1964, κατά την συζήτηση, στα τότε θερινά τμήματα, του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Περί οργανώσεως και Διοικήσεως της γενικής εκπαιδεύσεως». Στην κυβέρνηση βρισκόταν η Ένωση Κέντρου με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος διατηρούσε και το υπουργείο Παιδείας με υφυπουργό τον Λ. Ακρίτα. Εμπνευστής της μεταρρύθμισης ήταν ο καθηγητής και μετέπειτα Ακαδημαϊκός Ε. Παπανούτσος.
  • Η δεύτερη ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στη Βουλή έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1964 για το ίδιο νομοσχέδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!