Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Μετάλλαξη Δέλτα: Δεν αρρωσταίνουν βαρύτερα τα παιδιά – Τι δείχνει νέα έρευνα
[News]: Μετάλλαξη Δέλτα: Δεν αρρωσταίνουν βαρύτερα τα παιδιά – Τι δείχνει νέα έρευνα

[News]: Μετάλλαξη Δέλτα: Δεν αρρωσταίνουν βαρύτερα τα παιδιά – Τι δείχνει νέα έρευνα

Ποια η διαφορά με τις άλλες παραλλαγές του κορονοϊού

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού δεν προκαλεί πιο σοβαρή νόσο Covid-19 στα παιδιά σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές του, δείχνει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ίδια ερευνητική ομάδα είχε βρει νωρίτερα φέτος ότι η παραλλαγή Άλφα (βρετανική) του ιού δεν αρρωσταίνει πιο βαριά τα παιδιά σε σχέση με την αρχική «κινεζική» παραλλαγή. Τώρα τα νέα στοιχεία δείχνουν πως ούτε η Δέλτα έχει σοβαρότερη επίπτωση – από ό,τι η Άλφα – στα παιδιά που μολύνονται από αυτήν.

Οι ερευνητές του Βασιλικού Κολλεγίου (King’s) του Λονδίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv (δεν έχει υπάρξει ακόμη κανονική δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, συνέκριναν δύο ομάδες μαθητών, μία από 694 συμπτωματικά παιδιά πέντε έως 17 ετών που είχαν μολυνθεί από την Άλφα και μία από 706 συνομήλικα παιδιά που είχαν μολυνθεί από τη Δέλτα.

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί περισσότερα παιδιά εντοπίζονται με κορονοϊό

Τα παιδιά με Δέλτα είχαν γενικά ελαφρώς περισσότερα συμπτώματα (όπως πυρετό και πονοκέφαλο), αλλά και στις δύο ομάδες εξίσου πολύ λίγα παιδιά χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ η μακρόχρονη περίοδος νόσησης ήταν εξίσου σπάνια. Και στις δύο ομάδες Δέλτα και Άλφα τα μισά περίπου παιδιά ήταν άρρωστα το πολύ έως πέντε μέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!