Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Μαγιορκίνης: Η παραλλαγή Βήτα δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα
[News]: Μαγιορκίνης: Η παραλλαγή Βήτα δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα

[News]: Μαγιορκίνης: Η παραλλαγή Βήτα δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα

«Δεν σχετίζεται με σοβαρή νόσηση»

Η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει περάσει παρά τον εμβολιασμό που γίνεται σε όλη την Ευρώπη και σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη εμφανίζεται νέα έκρηξη κρουσμάτων. Ο επιδημιολόγος μίλησε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τις μεταλλάξεις και ξεκαθάρισε ότι η παραλλαγή Βήτα δεν είναι ένα στέλεχος που ανησυχεί τους ειδικούς.

Όσον αφορά την μετάλλαξη Βήτα, η οποία φαίνεται να εξαπλώνεται στην Ελλάδα, ανέφερε ότι δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς δεν έχει φανεί να σχετίζεται με αυξημένη θνητότητα , ή νοσηρότητα: «Δύναται να διαφύγει των εμβολίων ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν είναι πιο μεταδοτική , μόνο ότι έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα. Εκτός της Νοτίους Αφρικής δεν έχει επικρατήσει σε κάποια άλλη χώρα. Μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις αλλά δεν φαίνεται αυτές να είναι βαριές ».

Διευκρίνισε ότι 37 από τις 47 χώρες παρουσιάζουν έξαρση στο επιδημιολογικό τους φορτίο , με τις σημαντικότερες από αυτές να καταγράφονται σε Ισπανία , Ολλανδία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Γενικότερα, η επιδημία στην ευρώπη έδειξε επιδείνωση με 38% αύξηση στις νέες διαγνώσεις και 2% αύξηση των θανάτων μεσοσταθμικά.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, τόνισε ότι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων εξακολουθεί να αυξάνεται αν και με μικρότερο ρυθμό συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.Επίσης, έκανε λόγο για σταθεροποίηση πίεση στο σύστημα υγείας .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!