Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: «Λουκέτα» και τσουχτερά πρόστιμα σε επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και εστίασης για παράβαση των μέτρων
[News]: «Λουκέτα» και τσουχτερά πρόστιμα σε επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και εστίασης για παράβαση των μέτρων

[News]: «Λουκέτα» και τσουχτερά πρόστιμα σε επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και εστίασης για παράβαση των μέτρων

Αποκλειστικά καθήμενοι οι πελάτες σε εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ από τις 8 Ιουλίου

«Λουκέτα» και τσουχτερά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ψυχαγωγίας και εστίασης που θα παραβιάσουν στο εξής τα υγειονομικά μέτρα που είναι σε ισχύ για αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού , ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, από την Πέμπτη 8 Ιουλίου σε όλα τα εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες και με τους κανόνες χωρητικότητας που είχε ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 7 ημέρες και πρόστιμο 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας 15 ημερών και πρόστιμο 10.000 ευρώ και σε περίπτωση τρίτης παράβασης θα ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε, ότι από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών προέκυψε, ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία αφορά νέους ηλικίας από 15 έως 30 ετών με τον μέσο όρο ηλικίας να ανέρχεται στα 27 έτη. Το δε 32% των κρουσμάτων προέρχεται από συναθροίσεις.

Αναφερόμενος δε ειδικότερα στα νότια προάστια της Αθήνας, όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων, τόνισε ότι το 66% αφορά σε άτομα ηλικίας από 15 έως 24 ετών, κρούσματα που ταυτοποιήθηκε ότι προέρχονται από κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, κυρίως στον Άλιμο και την Γλυφάδα. Σημείωσε δε, ότι στον Άλιμο η θετικότητα ανέρχεται στο 6,1% και στη Γλυφάδα το 8,4%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!