Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Ο λόφος του Στρέφη ανακτά το ρόλο του ως σημαντικού «πνεύμονα» της πόλης
[News]: Ο λόφος του Στρέφη ανακτά το ρόλο του ως σημαντικού «πνεύμονα» της πόλης

[News]: Ο λόφος του Στρέφη ανακτά το ρόλο του ως σημαντικού «πνεύμονα» της πόλης

Στην υλοποίηση του προγράμματος για τη ριζική ανάπλαση του λόφου καίρια είναι η χορηγία της «PRODEA Investments»

Ο λόφος του Στρέφη αποτελούσε ορόσημο της πρωτεύουσας για πολλά χρόνια. Μία πραγματική όαση ακριβώς στο κέντρο της πόλης, ο κατάφυτος λόφος των Εξαρχείων είχε συνδεθεί με τον περίπατο και την ψυχαγωγία. Ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα ή εκείνες τις αφόρητα ζεστές καλοκαιρινές μέρες στην πόλη, ο λόφος προσέφερε μία ανάσα δροσιάς και πράσινου, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο σημείο συνάντησης και χαλάρωσης για τους κατοίκους.

Η περιοχή αποτελούσε σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες. Ήταν από τα σημεία που έπρεπε να επισκεφθεί κανείς, να δει την ομορφιά του και να θαυμάσει την υπέροχη θέα ολόκληρης της Αθήνας που του προσέφερε.

Τα τελευταία χρόνια όμως ο λόφος του Στρέφη δεν θυμίζει σε τίποτα το περασμένο μεγαλείο του, αλλά αντίθετα παρουσιάζει μία εικόνα εγκατάλειψης. Το κάποτε σημείο αναφοράς που έσφυζε από ζωή έχει πλέον απαξιωθεί και η Αθήνα έχασε μία από τις πιο εμβληματικές περιοχές της.

Η μοίρα του λόφου όμως θα αλλάξει τροχιά για ακόμη μία φορά και από την απαξίωση ετοιμάζεται να ανακτήσει τον χαμένο ρόλο, του πνεύμονα της πόλης και την ταυτότητά του.

Μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» ο δήμος Αθηναίων ξεκινά μία σειρά από παρεμβάσεις που θα επαναφέρουν την αίγλη του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!