Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Lockdown: Νέο πακέτο στήριξης της αγοράς – Άμεση ρευστότητα στην εστίαση
[News]: Lockdown: Νέο πακέτο στήριξης της αγοράς – Άμεση ρευστότητα στην εστίαση

[News]: Lockdown: Νέο πακέτο στήριξης της αγοράς – Άμεση ρευστότητα στην εστίαση

Ανεβαίνει στα 13 δισ. ευρώ ο λογαριασμός για τον προϋπολογισμό

H έναρξη των self test και οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν την ημερομηνία που θα ανεβάσει ξανά ρολά το λιανεμπόριο με το πιο καλό σενάριο να προβλέπει την επανέναρξη των επιχειρήσεων στις 5 Απριλίου.

Μέχρι τότε, η κυβέρνηση θα έχει ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τα νοικοκυριά το οποίο θα ανεβάσει το λογαριασμό για τον προϋπολογισμό πάνω από τα 13 δις. ευρώ από 11,6 δις. ευρώ που έχει ήδη φθάσει. Εκτός από την παράταση των μέτρων που ισχύουν σήμερα για όσους κλάδους παραμένουν κλειστοί και τον Απρίλιο θα ανακοινωθούν νέα εργαλεία για παροχή κεφαλαίων στήριξης στις επιχειρήσεις που θα ανοίγουν, περιλαμβανομένης και της νέας δράσης του ΕΣΠΑ για την επιδότηση εταιρειών εστίασης με πτώση τζίρου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη η επιδότηση για κεφάλαιο κίνησης που θα διατεθεί κατά το άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης θα αφορά μόνο όσες έχουν πτώση τζίρου και θα γίνει από το ΕΣΠΑ. Επιπλέον, εξήγησε πως αναμένεται η έγκριση της Επιτροπής για το νέο εγγυοδοτικό για χαμηλότοκα δάνεια κεφαλαίων κίνησης που θα αφορά στις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Στο πακέτο των οριζόντιων μέτρων στήριξης του Απριλίου περιλαμβάνεται:

  • Ο 7ος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής ύψους 1 δισ. ευρώ με βάση την πτώση τζίρου Ιανουαρίου – Μαρτίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!