Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Lockdown: Οι λόγοι που οδήγησαν στα νέα μέτρα- Ποιος ο στόχος των ειδικών
[News]: Lockdown: Οι λόγοι που οδήγησαν στα νέα μέτρα- Ποιος ο στόχος των ειδικών

[News]: Lockdown: Οι λόγοι που οδήγησαν στα νέα μέτρα- Ποιος ο στόχος των ειδικών

Καταγράφονται 150 εισαγωγές ασθενών κάθε μέρα, οι μισές περίπου στην Αττική

Ο περιορισμός της κινητικότητας των πολιτών το Σαββατοκύριακο, η οποία σχετίζεται με το λιανεμπόριο , οδήγησε τους επιστήμονες στο να εισηγηθούν αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στις επιβαρυμένες περιοχές, επισήμανε κατά την αποψινή ενημέρωση η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου .

Όπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το μέτρο αυτό δεν έχει επίπτωση στην οικονομία και μειώνει την πιθανότητα έκθεσης των πολιτών στον ιό. «Υπάρχει ανησυχία καθώς έχει επιβαρυνθεί σημαντικά το επιδημιολογικό φορτίο, όλοι συμφωνούμε και αναζητούμε έξυπνους τρόπους ώστε να μειωθεί η κινητικότητα και κατ’ επέκταση η μεταδοτικότητα, χωρίς όμως να κλειστούμε μέσα όπως έγινε τον προηγούμενο Μάρτιο».

Στόχος των ειδικών είπε, είναι να γίνει επίπεδη η καμπύλη διασποράς τους δύο επόμενους μήνες. Ωστόσο, όπως είπε, οι επιστήμονες, λαμβάνοντας υπόψη τους την χαμηλή διασπορά του ιού στην εκπαίδευση, εισηγήθηκαν να μην αλλάξει κάτι από αυτά που ισχύουν έως σήμερα.

«Ο χάρτης κοκκίνισε ξανά» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ήδη, τόνισε, εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων του ιού παρατηρείται στην Πάτρα και τη Χαλκίδα. Δήμοι που προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!