Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Lockdown: «Κλειδί» το self test για το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων – Τι γίνεται με την εστίαση
[News]: Lockdown:  «Κλειδί» το self test για το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων – Τι γίνεται με την εστίαση

[News]: Lockdown: «Κλειδί» το self test για το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων – Τι γίνεται με την εστίαση

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας η συζήτηση στην Επιτροπή των Ειδικών για το λιανεμπόριο – Το πλάνο για Γυμνάσια και Λύκεια

Ο δρόμος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων που έχουν περιοριστεί, λόγω lockdown , περνάει μέσα από τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κορονοϊό, που θα κάνουν οι πολίτες και θα τα προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία. Ο στόχος είναι να λειτουργήσουν ξανά τα σχολεία, το λιανεμπόριο και η εστίαση.

Μετά από 7 εβδομάδες, το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένο, παρουσιάζει στοιχεία σταθεροποίησης. Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι για πρώτη φορά ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερός στο 6%.

Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή με τους διασωληνωμένους ασθενείς να ανέρχονται σε 707 ενώ τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 23.500.

«Μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα εξετάσουμε άνοιγμα δραστηριοτήτων είπε. Σε κανέναν δεν αρέσει να ανοίγουν και να κλείνουν δραστηριότητες» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Εξήγησε ότι το άνοιγμα δραστηριοτήτων θα είναι σταδιακό και πολύ προσεκτικό και πως στόχος είναι να αξιοποιηθούν οι εξωτερικοί χώροι. Συζητείται επίσης, η χρήση διπλής ή ενισχυμένης μάσκας σε χώρους υψηλού κινδύνου.

Παράλληλα θα αξιοποιηθεί το νέο εργαλείο των self test για τον κορονοϊό και τα οποία θα είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, ακτοπλοΐα, ναυτιλία, δικαστήρια καθώς και για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!