Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Λινού: Στην Επιτροπή θα συζητηθεί η επαναφορά της μάσκας
[News]: Λινού: Στην Επιτροπή θα συζητηθεί η επαναφορά της μάσκας

[News]: Λινού: Στην Επιτροπή θα συζητηθεί η επαναφορά της μάσκας

«Για κάποια στελέχη μπορεί να είναι μικρότερη η αποτελεσματικότητα των εμβολίων»

Στους εμβολιασμού αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, η οποία τόνισε ότι είναι αναγκαίοι, ενώ ανέφερε πως μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων θα συζητηθεί το θέμα της μάσκας στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

«Είχα αντιδράσει όταν άνοιξαν τα γυμναστήρια. Η αερόβια και το τρέξιμο να γίνεται εκτός γυμναστηρίου ή με μάσκα. Να συζητήσουμε πάλι τα κέντρα αισθητικής και άλλα», ανέφερε σχετικά σε συνέντευξη της στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ενώ ειδικά για τα μπαρ και με αφορμή τα 100 κρούσματα που διαγνώστηκαν μετά από πάρτι στην Παραλιακή, είπε πως «δεν αναφέρθηκε εκτός από τα 150 ευρώ ότι ‘θα είστε ελεύθεροι, αλλά 15 μέρες μετά τη 2η δόση. Δεν δόθηκε καθόλου σαν μήνυμα’ και πρότεινε να δίνεται ενημερωτικό φυλλάδιο στους νέους που εμβολιάζονται.

«Οι νέοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για να προφυλαχθούν, να προστατευθούν», απάντησε, διευκρινίζοντας πως το ζήτημα δεν είναι το να προφυλαχθούν άλλες ηλικιακές ομάδες και εξήγησε πως «κάναμε τα εμβόλια πρώτα στους μεγαλύτερους γιατί είχαν περισσότερες πιθανότητες. Τώρα πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε ακάλυπτους επειδή θα νοσήσουν λίγοι».

«Η νόσος μεταδίδεται, πιθανότατα επειδή το περνάνε πολύ ελαφριά τα παιδιά, τα κρούσματα να μην είναι 200, αλλά 2000» στους νέους είπε και προκάλεσε «όποιον μπορεί να πάρει το ρίσκο να πεθάνουν νέοι άνθρωποι, ας το πει».

Όσο για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων επιβεβαίωσε πως «ισχύει ότι για κάποια στελέχη μπορεί να είναι μικρότερη η αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!