Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Η λιμνοθάλασσα με τα μοναδικά χρώματα δύο ώρες μακριά από την Αθήνα
[News]: Η λιμνοθάλασσα με τα μοναδικά χρώματα δύο ώρες μακριά από την Αθήνα

[News]: Η λιμνοθάλασσα με τα μοναδικά χρώματα δύο ώρες μακριά από την Αθήνα

Μαγευτικές εικόνες από ψηλά…

Οι «πτήσεις» πάνω από την Ελλάδα, μας χαρίζουν υπέροχες εικόνες και χρώματα που μπορεί να μην είχαμε καν φανταστεί ότι υπάρχουν τόσο κοντά μας. Όπως για παράδειγμα μια μοναδική σε εικόνες περιοχή πολύ κοντά στην Αθήνα,σύμφωνα με το exploringgreece.tv . Ο λόγος για τη λιμνοθάλασσα Βιβάρι που είναι σε απόσταση μισής περίπου ώρας από το Ναύπλιο. Το σκηνικό συνθέτουν γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και πινελιές από βράχια, πράσινο και εκκλησάκια. Σαν αληθινός πίνακας ζωγραφικής. Οι εικόνες από ψηλά αποκαλύπτουν την σπάνια ομορφιά. Την ομορφιά μιας Ελλάδας που είναι δίπλα μας και πολλές φορές δεν την βλέπουμε.

Η λιμνοθάλασσα δύο ώρες μακριά από την Αθήνα

Το Βιβάρι είναι η τυρκουάζ λιμνοθάλασσα της Αργολίδας την οποία πολλοί δεν γνωρίζουν. Αν δεις, όμως, μια φορά τα χρώματά της δεν την ξεχνάς. Έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο ψαροχώρι της Αργολίδας που είναι εξίσου όμορφο. Χαρακτηριστικό της λιμνοθάλασσας του Βιβαρίου είναι ότι έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή, εξαιτίας του μεγάλου οικολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει. Πιο συγκεκριμένα, η λιμνοθάλασσα φιλοξενεί χιλιάδες ψάρια αλλά και πολλά σπάνια είδη πουλιών, όπως είναι ερώδιους, κορμοράνους, αλκυόνες, κύκνους αλλά και πάπιες.

Η λίμνη δέχεται νερό από τη θάλασσα μέσω ενός διαύλου επικοινωνίας μήκους 23 μ. και πλάτους 23 μ., ενώ υπάρχει ένα έλος από το οποίο αναβλύζουν γλυκά νερά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!