Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Η λίμνη με τα πολλά ονόματα που είναι από τις βαθύτερες της Ελλάδας
[News]: Η λίμνη με τα πολλά ονόματα που είναι από τις βαθύτερες της Ελλάδας

[News]: Η λίμνη με τα πολλά ονόματα που είναι από τις βαθύτερες της Ελλάδας

Το σκηνικό που δημιουργείται είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό

Ένας από αυτούς τους εντυπωσιακότερους προορισμούς είναι και η περιοχή που βρίσκεται και η λίμνη Βεγορίτιδα και στην πραγματικότητα και η ίδια η λίμνη.

Η Βεγορίτιδα είναι μια από τις πιο βαθιές και εντυπωσιακές λίμνες της Ελλάδας και βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της, επίσης, είναι ότι έχει διάφορα ονόματα.

Η Βεγορίτιδα λοιπόν έχει αναφερθεί και ως λίμνη Οστρόβου αλλά έχει κι άλλες ονομασίες. Θα ακούσεις να την αποκαλούν επίσης και λίμνη Άρνισσας, λίμνη Κέλλη και λίμνη Αγίου Παντελεήμονα. Πού εντοπίζεται; Βρίσκεται στα σύνορα των νομών Πέλλας, Φλώρινας και Κοζάνη.

Αποτελεί μια από τις βαθύτερες λίμνες της Ελλάδας και περιβάλλεται από τα όρη Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν στα βόρεια και το Βέρμιο στα ανατολικά. Αυτό σημαίνει ότι το σκηνικό που δημιουργείται είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Καταπράσινο περιβάλλον και πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι ουσιαστικά η Βεγορίτιδα μαζί με τις άλλες κοντινές της λίμνες (πχ Χειμαδίτιδα) είναι στην πραγματικότητα ο,τι έχει απομείνει από την τεράστια λίμνη της Εορδαίας. Μια λίμνη η οποία παλιά έφτανε σε έκταση το εντυπωσιακό ένα εκατομμύριο στρέμματα και το βάθος της ήταν στα 250 μέτρα, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Εκτός από την φυσική ομορφιά, η Βεγορίτιδα αποτελεί και προορισμό αναψυχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!