Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Lancia Aurelia B20/1951: Επιστρέφει στους δρόμους ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα στην ιστορία
[News]: Lancia Aurelia B20/1951: Επιστρέφει στους δρόμους ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα στην ιστορία

[News]: Lancia Aurelia B20/1951: Επιστρέφει στους δρόμους ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα στην ιστορία

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 70η επέτειο από την παρουσίασή της

Υπήρξε αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα στην ιστορία, η σπάνια Lancia Aurelia B20 του 1951, η οποία με τη βοήθεια του τμήματος Heritage της Stellantis επέστρεψε στο φυσικό της χώρο για το 39ο Cesana-Sestriere.

Περισσότεροι από 120 οδηγοί, πίσω από το τιμόνι πραγματικών κοσμημάτων της ιστορία του αυτοκινήτου, βρέθηκαν στη σειρά εκκίνησης την Κυριακή 11 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 39ου Cesana-Sestriere. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του είδους, η οποία αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού και του Ιταλικού πρωταθλήματος ταχύτητας κλασσικών αυτοκινήτων. Ο αγώνας αποτελείται από μια γεμάτη κλειστές στροφές ανηφορική διαδρομή, όπου σε μόλις 10,4χλμ., τα αυτοκίνητα ανεβαίνουν από τα 1.300μ. στα 2.035μ.

Η εκκίνηση από το Cesana Torinese οδηγεί τα κλασσικά αυτοκίνητα μέσα από τα «Βουνά του Ολύμπου», μια πανέμορφη περιοχή κοντά στις Γαλλικές Άλπεις, για να καταλήξει στα 2.035μ. του Sestriere, ορεινού θέρετρου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Μια από τις πιο σπάνιες και όμορφες συμμετοχές του φετινού αγώνα, ήταν η διάσημη Lancia Aurelia B20, η οποία ανήκει στη συλλογή του μουσείου της Stellantis.

Στα «Βουνά του Ολύμπου» δημιουργήθηκε ένας άρρηκτος δεσμός με την Lancia Aurelia, όταν στο Sestriere Rally του 1951 οι Ascari και Villoresi κέρδισαν τον αγώνα στο τιμόνι της σεντάν έκδοσης B10, ενώ ένα χρόνο αργότερα οι Gino Valenzano και Mario Poltronieri επανέλαβαν την επιτυχία, αυτή τη φορά οδηγώντας την επίσης πανέμορφη B20 coupé.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 70η επέτειο από την παρουσίαση της Lancia Aurelia.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!