Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα παρεμβαίνει στις αγορές ομολόγων έως τον Μάρτιο 2022
[News]: Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα παρεμβαίνει στις αγορές ομολόγων έως τον Μάρτιο 2022

[News]: Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα παρεμβαίνει στις αγορές ομολόγων έως τον Μάρτιο 2022

Χαρακτήρισε άνιση την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη

«Παρούσα στις αγορές τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2022 θα είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μέχρι να διασφαλιστούν ευνοϊκές χρηματοοικονομικές συνθήκες» διαβεβαίωσε σήμερα η πρόεδρος της Κριστίν Λαγκάρντ.

Τούτο συνεπάγεται ότι η Κεντρική Τράπεζα θα εξαντλήσει το πρόγραμμα- μαμούθ αγοράς ομολόγων (στο οποίο μετέχουν και τα ελληνικά ομόλογα) ύψους 1,850 τρισ. ευρώ. Η επικεφαλής της ΕΚΤ, μιλώντας σήμερα μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, επισήμανε ότι διατηρούνται οι κίνδυνοι λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, παρά το δεύτερο κύμα και το lock down που ακολούθησε, η ΕΚΤ διατηρεί προς το παρόν την πρόβλεψή της για αύξηση του ΑΕΠ της ΕΕ κατά 3,9% φέτος.

Όπως εξήγησε η Κριστίν Λαγκάρντ, η πρόβλεψη αυτή σε μεγάλο βαθμό είχε ενσωματώσει τις εξελίξεις αυτές από τον περασμένο Δεκέμβριο. Βέβαια σε κάθε περίπτωση η ΕΚΤ, όπως τόνισε η ίδια, είναι έτοιμη να δράσει προσαρμόζοντας αναλόγως το “οπλοστάσιο” της. Επιπλέον, εξήγησε, έχουν σημειωθεί κάποιες θετικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην άμβλυνση της αβεβαιότητας. Συγκεκριμένα, επήλθε συμφωνία για το Brexit, η έστω αργή πορεία των εμβολιασμών αποτελεί πρόσθετο στοιχείο και, τέλος, η πρόοδος που έχει συντελεστεί για τη λειτουργία του Ταμείου της Επόμενης Γενιάς στην ΕΕ (Next Generation EU), το οποίο θα χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη της οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!