Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Κρίση στο Αιγαίο: Η άγνωστη επιχείρηση απομάκρυνσης τουρκικού υποβρυχίου που είχε φτάσει μέχρι τη νότια Εύβοια
[News]: Κρίση στο Αιγαίο: Η άγνωστη επιχείρηση απομάκρυνσης τουρκικού υποβρυχίου που είχε φτάσει μέχρι τη νότια Εύβοια

[News]: Κρίση στο Αιγαίο: Η άγνωστη επιχείρηση απομάκρυνσης τουρκικού υποβρυχίου που είχε φτάσει μέχρι τη νότια Εύβοια

Όταν οι Τούρκοι επιχείρησαν τις προηγούμενες μέρες να χαθούν στα νερά του αρχιπελάγους – Πώς αντέδρασε το Πολεμικό μας Ναυτικό

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η νέα ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο, οι εξ ανατολών γείτονές μας προχώρησαν σε μια σημαντική, άγνωστη εν πολλοίς εχθρική ενέργεια, που βρήκε όμως άμεση απάντηση από τις ελληνικές δυνάμεις.

Όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά το newsbeast.gr , οι Τούρκοι έβγαλαν εν καταδύσει πλήρως οπλισμένα από τον ναύσταθμό τους, τα 8 από τα 12 υποβρύχια που διαθέτουν (εμείς έχουμε 11), που ξεκίνησαν να κινούνται κάτω από την επιφάνεια, χωρίς να ενημερώνουν κανέναν για τον προορισμό τους και τον χρόνο παραμονής σε νερά που δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία τους, παραβιάζοντας κατάφωρα τους κανόνες ναυσιπλοΐας.

Πρόκειται για τα υποβρύχια «Pirireis» (S-330), «Gur» (S-357), «Canakkale» (S-358), «Burakreis» (S-359), «Inonu» (S-360), «Sakarya» (S-354), «Preveze» (S-353) και «Anafarltalar» (S-356).

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον ελληνικό στόλο που έχει διασπαρεί σε ολόκληρο το Αιγαίο και ξεκίνησε ένα ιδιότυπο κυνηγητό από τα δικά μας υποβρύχια, με τη συνδρομή αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, φρεγατών και κανονιοφόρων μας.

Καταλυτικό ρόλο στο να τεθούν στο στόχαστρο τα εχθρικά πλοία, διαδραμάτισαν τα τέσσερα υποβρύχια Type 214 (κλάσης «Παπανικολή») που αποτελούν το καμάρι του στόλου μας.

Πρόκειται για τα γερμανικής κατασκευής υποβρύχια «Πιπίνος» (S-121), «Παπανικολής» (S-120), «Ματρώζος» (S-122) και Κατσώνης «S-123». Θεωρούνται τα πιο εξελιγμένα στον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!