Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Κώστας Αχ. Καραμανλής: Την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο για τον τουρισμό
[News]: Κώστας Αχ. Καραμανλής: Την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο για τον τουρισμό

[News]: Κώστας Αχ. Καραμανλής: Την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο για τον τουρισμό

«Κλιματιστικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης»

Για το άνοιγμα των αερομεταφορών μετά τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και για τη νέα κανονικότητα του κοροναϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι η Ελλάδα, διά του πρωθυπουργού, ήδη από τον Απρίλιο στη Σύνοδο Κορυφής, είχε ζητήσει κοινές κατευθυντήριες γραμμές για τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτίμησε ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι σε αυτήν τη λογική.

Επίσης, ανέφερε ότι έγινε δεκτό το αίτημα της χώρας μας να μην υπάρχει διάκριση μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρέπει να γίνει ένα σταδιακό άνοιγμα των εσωτερικών συνόρων της Ευρώπης μεταξύ χωρών που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση επιδημιολογική» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κρίνει εάν η χώρα Α είναι σε μία παρόμοια επιδημιολογική κατάσταση με μία χώρα Β και να έρθει σε μία πιο στενή διμερή συμφωνία».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε, επιπλέον, ότι για λόγους πρακτικούς δεν «ακούμπησε» αυτήν τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ελληνική πρόταση σχετικά με τη διεξαγωγή τεστ στους επιβάτες 72 ώρες πριν την πτήση, συμπλήρωσε, όμως, πως αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει ορισμένα μέτρα, τα οποία θα τα δούμε μαζί με τους ειδικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!