Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: Στο «πράσινο» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας και στον αριθμό των τεστ
[News]: Κορονοϊός: Στο «πράσινο» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας και στον αριθμό των τεστ

[News]: Κορονοϊός: Στο «πράσινο» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας και στον αριθμό των τεστ

Στο «πορτοκαλί» το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας στον συνδυαστικό χάρτη νέων κρουσμάτων, τεστ και δείκτη θετικότητας

Σταθερή παραμένει η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, όσον αφορά στα κρούσματα και στον δείκτη θετικότητας, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Στον συνδυαστικό χάρτη του ECDC με δεδομένα των δύο τελευταίων εβδομάδων (27 Μαΐου-3 Ιουνίου), που αφορούν στον δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι στο «πορτοκαλί», εκτός από νησιά στο βόρειο Αιγαίο, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, που βρίσκονται στο «κίτρινο».

Τα δεδομένα είναι καλύτερα όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, καθώς στον χάρτη που δημοσιεύεται από το ECDC κάθε Πέμπτη και βασίζεται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy), έως την Τρίτη 1 Ιουνίου η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4% και χρωματίζεται με πράσινο.

Τέλος, αναφορικά με τον αριθμό των τεστ κοροναϊού που γίνονται, η χώρα μας συνεχίζει να βρίσκεται στο «βαθύ πράσινο», καθώς διενεργεί περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Σχετικά Tags
ECDC κορονοϊός Ελλάδα

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!