Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: «Στο 80% οι εμβολιασμένοι στο σύνολο των υγειονομικών – Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία»
[News]: Κορονοϊός: «Στο 80% οι εμβολιασμένοι στο σύνολο των υγειονομικών – Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία»

[News]: Κορονοϊός: «Στο 80% οι εμβολιασμένοι στο σύνολο των υγειονομικών – Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία»

Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι θα ζούμε στους επόμενους μήνες με τον Covid-19, μέχρι ο εμβολιασμός να είναι καθολικός, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Yγείας

«Κοντά στο 80% από το σύνολο των υγειονομικών είναι εμβολιασμένοι , άρα έχουμε να διανύσουμε το υπόλοιπο 20% μέσα στους επόμενους μήνες», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Yγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Μέσα στο καλοκαίρι, ο κ. Κωτσιόπουλος εκφράζει την ελπίδα, πως θα κλείσουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην υγεία τα ραντεβού τους «για να μην έχουμε την Σεπτέμβριο κανέναν που να πρέπει να μείνει εκτός του υγειονομικού συστήματος, από αυτή την πολύ καλή ομάδα που αντιμετώπισε τόσο επιτυχημένα αυτή την μεγάλη υγειονομική κρίση», τόνισε, μιλώντας, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ο κ. Κωτσιόπουλος επιβεβαίωσε την αύξηση στις εισαγωγές, ενώ η ανησυχία αφορά σε Αττική και Κρήτη που είναι υπό παρακολούθηση. «Όταν έχουμε αύξηση στα κρούσματα, αυτό είναι αναμενόμενο. Ο μέσος όρος ηλικίας χαμηλός, γι’ αυτό και κρατείται χαμηλά ο αριθμός των εισαγωγών και σε αυτό έχει παίξει ρόλο και ο εμβολιασμός μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι θα ζούμε στους επόμενους μήνες με τον Covid-19, μέχρι ο εμβολιασμός να είναι καθολικός και να μας περάσει στην επόμενη φάση, το διαβατήριο για την κανονικότητά μας».

Σε σχέση με την νησιωτική Ελλάδα και το δυναμικό των μονάδων υγείας εκεί, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, πως είχε εκπονηθεί ένα μεγάλο σχέδιο υγειονομικής θωράκισης των νησιών, όμως «πρέπει να καταλάβει κανείς ότι υπάρχουν όρια στο τι μπορούν να κάνουν τα νησιά στις ιατρικές μονάδες, γιατί υπάρχουν αρκετές μικρές, γι’ αυτό πρέπει οι ταξιδιώτες να είναι ασφαλείς, εμβολιασμένοι και όπου υπάρχουν σημεία ελέγχου να πηγαίνουν να κάνουν τεστ».

Ένα πρόβλημα της πανδημίας στο οποίο στάθηκε ο κ. Κωτσιόπουλος, είναι ότι δημιούργησε δυο ταχύτητες στο σύστημα υγείας, «γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια να γίνουν πολλά χειρουργεία μες το καλοκαίρι, για μην υπάρχουν λίστες αναμονής», ενώ ένα θετικό κομμάτι, όπως είπε είναι ότι οι πολίτες βίωσαν μια διαφορετική εμπειρία πηγαίνοντας στα κέντρα εμβολιασμού με τα ηλεκτρονικά ραντεβού και αυτό στηρίχτηκε στην συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το Υπουργείο Υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!