Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Η Σκωτία χαλαρώνει τα μέτρα – Διατηρείται υποχρεωτική η χρήση μάσκας
[News]: Κορονοϊός: Η Σκωτία χαλαρώνει τα μέτρα – Διατηρείται υποχρεωτική η χρήση μάσκας

[News]: Κορονοϊός: Η Σκωτία χαλαρώνει τα μέτρα – Διατηρείται υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Κλειστά θα μείνουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης

Οι περιορισμοί για την αναχαίτιση της πανδημίας θα χαλαρώσουν σε μεγάλο βαθμό από την επόμενη Δευτέρα στη Σκωτία , αλλά η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα η πρώτη υπουργός Νίκολα Στέρτζον.

Η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης αυτής της βρετανικής επαρχίας των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων επέλεξε να ακολουθήσει μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση, σε σύγκριση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Ο τελευταίος επιβεβαίωσε χθες ότι από τις 19 Ιουλίου τερματίζονται σχεδόν όλοι οι υγειονομικοί περιορισμοί στην Αγγλία – μεταξύ άλλων και η προστατευτική μάσκα και η κοινωνική αποστασιοποίηση – παρά τους φόβους που εκφράζει η επιστημονική κοινότητα για αύξηση των μολύνσεων λόγω της παραλλαγής Δέλτα.

Χάρη στους εμβολιασμούς «χαλαρώνουμε τους περιορισμούς από την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν τους εγκαταλείπουμε», είπε η Στέρτζον. Στους δημόσιους χώρους οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλον, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Επίσης, στους κλειστούς δημόσιους χώρους θα παραμείνει υποχρεωτική «για κάποιο διάστημα» η χρήση μάσκας, ώστε να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι πολίτες.

Η τηλεργασία θα αρχίσει να τερματίζεται «σταδιακά» από τις 9 Αυγούστου. Τα νάιτκλαμπ θα παραμείνουν κλειστά, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τροποποιούνται επίσης, αλλά δεν αίρονται, οι κανόνες για τις συναθροίσεις στα σπίτια, όπου θα επιτρέπεται να συγκεντρώνονται μέχρι και οκτώ άτομα από τρία διαφορετικά νοικοκυριά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!