Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Συναγερμός για την παραλλαγή Β.1.1.7 – Είναι πολύ πιο μεταδοτική και πιο επικίνδυνη
[News]: Κορονοϊός: Συναγερμός για την παραλλαγή Β.1.1.7 – Είναι πολύ πιο μεταδοτική και πιο επικίνδυνη

[News]: Κορονοϊός: Συναγερμός για την παραλλαγή Β.1.1.7 – Είναι πολύ πιο μεταδοτική και πιο επικίνδυνη

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων αφορά κυρίως μικρότερες ηλικίες

Για «σημαντικά δείγματα αλλαγής τάσης» της πανδημίας του κορονοϊού προς την επικράτηση του παραλλαγμένου στελέχους που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ και προειδοποίησε για τον κίνδυνο τρίτου κύματος, «εάν δεν προσέξουμε πάρα πολύ» κατά την χαλάρωση των περιορισμών. Τόνισε πάντως ότι «αυτή είναι η τελευταία άνοιξη της πανδημίας», με τον κορονοϊό ωστόσο «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε».

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων αφορά κυρίως μικρότερες ηλικίες, σημείωσε ο Βίλερ και πρόσθεσε ότι η παραλλαγή Β.1.1.7 είναι πολύ πιο μεταδοτική και πιο επικίνδυνη «για όλες τις ηλικίες» σε σχέση με το βασικό στέλεχος του νέου κορονοϊού και επανέλαβε ότι οι αποστάσεις και η τήρηση των κανόνων υγιεινής παραμένουν «το ισχυρότερο οπλοστάσιό μας». Ταυτόχρονα, γίνονται ήδη ορατά τα αποτελέσματα του εμβολιασμού του πληθυσμού, σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» τόνισε ακόμη ότι η ανθρωπότητα δεν θα καταφέρει να εξαλείψει τον κορονοϊό. «Μπορούμε όμως να προστατευτούμε και να μάθουμε να ζούμε μαζί του – με τα εμβόλια και τα τεστ», πρόσθεσε και, ενόψει της «στρατηγικής ανοίγματος» που θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων στις 3 Μαρτίου, προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μπούμε στο τρίτο κύμα της πανδημίας, «εάν δεν είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί». Αυτή, είπε, “είναι η τελευταία άνοιξη της πανδημίας, ας φερθούμε έξυπνα”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!