Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Συμφωνία ΕΕ – ΗΠΑ να μειώσουν τα εμπόδια στις εξαγωγές εμβολίων
[News]: Κορονοϊός: Συμφωνία ΕΕ – ΗΠΑ να μειώσουν τα εμπόδια στις εξαγωγές εμβολίων

[News]: Κορονοϊός: Συμφωνία ΕΕ – ΗΠΑ να μειώσουν τα εμπόδια στις εξαγωγές εμβολίων

Τι αναφέρεται στο προσχέδιο ανακοίνωσης της επικείμενης συνόδου τους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ αναμένεται να συμφωνήσουν σε σύνοδο κορυφής την ερχόμενη Τρίτη, να μειώσουν τους περιορισμούς για τις εξαγωγές εμβολίων και φαρμάκων κατά της COVID-19, σύμφωνα με προσχέδιο κοινού κειμένου, υποστηρίζοντας ότι ο εθελοντικός διαμοιρασμός τεχνολογίας είναι το κλειδί για την αύξηση της παραγωγής.

Το κείμενο, που είδε το Reuters και στο οποίο μπορεί και πάλι να γίνουν αλλαγές, δεν κάνει καμία αναφορά σε υποχρεωτική άρση των πατεντών για τα εμβόλια , που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει στηρίξει ως προσωρινή λύση στην παγκόσμια έλλειψη εμβολίων κατά της COVID-19. Η ΕΕ έχει κατ’ επανάληψη αντιταχθεί στην ιδέα, η οποία έχει τη στήριξη δεκάδων φτωχότερων χωρών.

Οι Βρυξέλλες υπέβαλαν μια λιγότερη ριζική αντιπρόταση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου την περασμένη εβδομάδα, που τονίζει ότι οι υφιστάμενοι κανόνες του ΠΟΥ επιτρέπουν σε χώρες να δίνουν άδειες σε εταιρείες μεταποίησης χωρίς την έγκριση του κατόχου της πατέντας. Σε σύνοδο κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ στις Βρυξέλλες την Τρίτη, οι δύο πλευρές αναμένεται να συμφωνήσουν να συστήσουν μια κοινή ομάδα δράσης για να ενισχύσουν την παραγωγική δυναμικότητα για εμβόλια και φάρμακα που θα στοχεύει στο «να διατηρηθούν ανοικτές και να διασφαλιστούν οι εφοδιαστικές αλυσίδες, αποφεύγοντας τους περιττούς περιορισμούς στις εξαγωγές».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτρέπει την Ουάσινγκτον να μην παρεμποδίσει την εξαγωγή εμβολίων και υλικών που απαιτούνται για την παραγωγή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!