Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: Πώς θα επιτευχθεί η επιθυμητή ανοσία- Τι ισχύει για μάσκες και κολχικίνη
[News]: Κορονοϊός: Πώς θα επιτευχθεί η επιθυμητή ανοσία- Τι ισχύει για μάσκες και κολχικίνη

[News]: Κορονοϊός: Πώς θα επιτευχθεί η επιθυμητή ανοσία- Τι ισχύει για μάσκες και κολχικίνη

«Οι μήνες Φεβρουάριος και Μάρτιος είναι επικίνδυνοι στην Ελλάδα» τονίζει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η επιθυμητή ανοσία στον πληθυσμό, για τη χορήγηση της κολχικίνης αλλά και για τη χρήση των υφασμάτινων ή χειρουργικών μασκών , μίλησε στο ΜEGA ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος έκανε αναφορά στον αριθμό των κρουσμάτων στο Ισραήλ, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Οι μελέτες που σχεδιάστηκαν και σύμφωνα με τις οποίες δόθηκε η άδεια χρήσης των εμβολίων είχαν ως καταληκτικό σημείο τη μείωση της νόσησης, και όχι της μετάδοσης. Επομένως υπάρχουν ερωτηματικά σε σχέση με το κατά πόσο ο εμβολιασμός εμποδίσει τη μετάδοση. Στο Ισραήλ που έχει εμβολιαστεί σημαντικό μέρος του πληθυσμού συνεχίζεται η μετάδοση. Για αυτό λέμε ότι πρέπει να κρατάμε και τα μέτρα προστασίας που γνωρίζουμε. Για τον οίκο ευγηρίας στην Ελλάδα, που εντοπίστηκαν κρούσματα, γνωρίζουμε ότι περίπου 14 – 20 μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, αναπτύσσεται ανοσία περίπου στο 50% των ανθρώπων. Γνωρίζουμε ότι η ανοσιακή απόκριση σε ηλικιωμένα άτομα είναι μικρότερη. Δεν γνωρίζουμε επίσης κατά πόσο νοσούσαν νωρίτερα».

Αναφορικά με την επίτευξη της επιθυμητής ανοσίας ο κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι «για να πετύχουμε ένα επίπεδο ανοσίας ικανοποιητικό, ώστε να μην παίρνουμε μέτρα, ή να παίρνουμε λίγα μέτρα και να ανοίξει πλήρως η οικονομία και η αγορά, απαιτούνται 30-40 χιλιάδες εμβολιασμοί τη μέρα από τώρα μέχρι τον Ιούνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!