Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος δύο Μητροπολιτών για μη τήρηση των μέτρων
[News]: Κορονοϊός: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος δύο Μητροπολιτών για μη τήρηση των μέτρων

[News]: Κορονοϊός: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος δύο Μητροπολιτών για μη τήρηση των μέτρων

Εισήγηση να παραπεμφθούν στο Συνοδικό Δικαστήριο οι ιεράρχες Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας

Στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο για απειθαρχία εισηγείται να παραπεμφθούν οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας η Συνοδική Επιτροπή της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι δύο ιεράρχες παραπέμφθηκαν στην Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, καθώς δεν τήρησαν την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα κατά του κορονοϊού , που θα έπρεπε να τηρηθούν κατά τις ακολουθίες του Πάσχα. Οι Μητροπολίτες Κηθύρων και Αιτωλοακαρνανίας κατηγορούνται για ηθική αυτουργία, για μη τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, αλλά και του διαμορφωμένου για φέτος ωραρίου των ιερών ακολουθιών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του Πάσχα, η έναρξη των ακολουθιών έγινε νωρίτερα της καθιερωμένης ώρας, λόγω της πανδημίας και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε στις 9:00 το βράδυ αντί για τα μεσάνυχτα. Οι δύο Μητροπολίτες είχαν αντιδράσει με επιστολή τους προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο , ενημερώνοντας ότι δεν θα ακολουθήσουν τις σχετικές αποφάσεις.

Η Συνοδική Επιτροπή εισηγήθηκε το θέμα να διαβιβαστεί στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο. Η εισήγηση αυτή θα συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σχετικά Tags
κορονοϊός Ιερά Σύνοδος

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!