Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Kορονοϊός: Οι παράγοντες για την αργή υποχώρηση του ιού- Τα επόμενα βήματα
[News]: Kορονοϊός: Οι παράγοντες για την αργή υποχώρηση του ιού- Τα επόμενα βήματα

[News]: Kορονοϊός: Οι παράγοντες για την αργή υποχώρηση του ιού- Τα επόμενα βήματα

Κλιμακωτά το άνοιγμα της αγοράς- Λίγες οι πιθανότητες για μετακινήσεις από νομό σε νομό τις γιορτές

Με δεδομένη πλέον την παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 14 Δεκεμβρίου, κυβέρνηση και οι ειδικοί της Επιτροπής προσπαθούν να βρουν την κατάλληλη δίοδο για την σταδιακή επανεκκίνηση τόσο της οικονομικής δραστηριότητας όσο και της κοινωνικής ζωής, καθώς είναι διάχυτη η κόπωση του πληθυσμού από τα περιοριστικά μέτρα.

Ωστόσο, αυτό που αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο των αρχών, είναι η αργή υποχώρηση του ιού στην χώρα, με την μεγάλη διασπορά κρουσμάτων στην επικράτεια και την τεράστια πίεση που εξακολουθεί να επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με επίκεντρο τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κύριοι παράγοντες για αυτήν την αργή μείωση των κρουσμάτων και γενικότερα του επιδημιολογικού φορτίου, μπορεί να συνοψιστεί: στην εκτεταμένη διασπορά μέσα στις οικογένειες, στην κόπωση του πληθυσμού και την μικρότερη συμμόρφωση στα μέτρα, την συγκέντρωση κόσμου σε κλειστούς χώρους (λόγω εποχής) αλλά και τον ίδιο τον χαρακτήρα των περιοριστικών μέτρων που είναι πιο ήπια σε σχέση με την καραντίνα της άνοιξης.

Πώς θα γίνει το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς

Το Σάββατο ο υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο πώς θα γίνει το κλιμακωτό άνοιγμα της αγοράς, αρχής γενομένης από τα εποχικά καταστήματα που ανοίγουν την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!