Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Η Ουγγαρία ξεκινά να εμβολιάζει τους πολίτες με το ρωσικό εμβόλιο
[News]: Κορονοϊός: Η Ουγγαρία ξεκινά να εμβολιάζει τους πολίτες με το ρωσικό εμβόλιο

[News]: Κορονοϊός: Η Ουγγαρία ξεκινά να εμβολιάζει τους πολίτες με το ρωσικό εμβόλιο

Η χώρα έλαβε τις πρώτες 40.000 δόσεις την περασμένη εβδομάδα

Η Ουγγαρία θα ξεκινήσει να εμβολιάζει τους πολίτες με το ρωσικό εμβόλιο κατά της covid-19 Sputnik V από την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την εξασφάλιση της άδειας για χρήση έκτακτης ανάγκης, που την κατέστησε την πρώτη χώρα της ΕΕ που θα το πράξει, ανακοίνωσε σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν.

Οι χώρες της ΕΕ μέχρι τώρα εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, αλλά η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ουγγαρίας ενέκρινε το Sputnik V τον περασμένο μήνα.

Με βάση μια συμφωνία, η οποία επίσης υπογράφηκε τον περασμένο μήνα, η Ρωσία θα αποστείλει δύο εκατομμύρια δόσεις τους εμβολίου στην Ουγγαρία μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αρκετές για ένα εκατομμύριο πολίτες.

Η Ουγγαρία έλαβε τις πρώτες 40.000 δόσεις την περασμένη εβδομάδα.

Όπως είπε ο Ορμπάν, 264.530 Ούγγροι–υγειονομικοί υπάλληλοι και οι πιο ευάλωτες ομάδες ηλικιωμένων–έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση από τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου όλοι όσοι είναι άνω των 60, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει σχετική αίτηση, θα εμβολιαστούν.

“Μέχρι τις αρχές Απριλίου μπορεί να βρισκόμαστε στα δύο εκατομμύρια εμβολιασμένους και, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το κινεζικό εμβόλιο, τότε ο αριθμός των εμβολιασμένων και εκείνων που πέρασαν COVID και απέκτησαν ανοσία θα ξεπερνά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!