Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για το σημείο «μηδέν» της έξαρσης της πανδημίας στην Ευρώπη
[News]: Κορονοϊός: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για το σημείο «μηδέν» της έξαρσης της πανδημίας στην Ευρώπη

[News]: Κορονοϊός: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για το σημείο «μηδέν» της έξαρσης της πανδημίας στην Ευρώπη

Η έκθεση επιρρίπτει ευθύνες ακόμη και στην κυβέρνηση της Αυστρίας, αλλά δεν αναφέρει αν θα ασκηθούν ή όχι ποινικές διώξεις

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Εισαγγελίας του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία, για την πολύκροτη υπόθεση των μολύνσεων τουριστών από κορονοϊό στο χειμερινό θέρετρο Ισγκλ του ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου τον Μάρτιο του 2020, ωστόσο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη, δεν αναφέρει κατά πόσον θα ασκηθούν ή όχι ποινικές διώξεις, αλλά περιορίζεται να σημειώσει ότι έφτασε σε “αποτέλεσμα”.

Το Ισγκλ θεωρείται το σημείο «μηδέν» για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Αυστρία και σε περιοχές της Ευρώπης και σύμφωνα με παλαιότερες ανακοινώσεις από τις αυστριακές αρχές, το 40% όλων των εγχώριων μολύνσεων αποδίδονταν στο Ισγκλ, ενώ και πολλοί Γερμανοί τουρίστες πιστεύουν επίσης ότι είχαν μολυνθεί εκεί. Η κοιλάδα Πάτσναουν, όπου βρίσκεται το Ισγκλ, τέθηκε σε καραντίνα στις 13 Μαρτίου, αλλά κατά την άποψη των επικριτών και των ανθρώπων που είχαν ασθενήσει, αυτό το βήμα θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.

Η αποτελούμενη από 70 σελίδες “έκθεση προθέσεων” υποβλήθηκε στην Ανώτατη Εισαγγελία, η οποία, έπειτα από εξέταση, θα διαβιβάσει τον φάκελο στο αυστριακό υπουργείο Δικαιοσύνης, που “θα ελέγξει στη συνέχεια το αποτέλεσμα, για να εγκρίνει την πρόθεση της Εισαγγελίας ή για να δώσει άλλη οδηγία”. “Λόγω του όγκου του φακέλου, αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες και μέχρι τότε δεν θα υπάρξουν πληροφορίες ως προς το αποτέλεσμα των ερευνών”, αναφερόταν χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!