Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Οι οδηγίες του ECDC στα κράτη-μέλη της ΕΕ για τον εμβολιασμό των εφήβων
[News]: Κορονοϊός: Οι οδηγίες του ECDC στα κράτη-μέλη της ΕΕ για τον εμβολιασμό των εφήβων

[News]: Κορονοϊός: Οι οδηγίες του ECDC στα κράτη-μέλη της ΕΕ για τον εμβολιασμό των εφήβων

Ποια κατηγορία εφήβων θέτει ως προτεραιότητα για να κάνει το εμβόλιο – Ποιες συμβουλές δίνει

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC ) ενέκρινε σήμερα τεχνική έκθεση, σχετικά με τον εμβολιασμό των εφήβων κατά της νόσου Covid-19.

Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά βασικών στοιχείων που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, όταν εξετάζεται το ενδεχόμενο εμβολιασμού των εφήβων κατά του κορονοϊού. Η έκθεση παρέχει συμβουλές δημόσιας υγείας στα κράτη μέλη, τα οποία εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των εφήβων. Υπογραμμίζει ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να εξεταστεί στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής εμβολιασμού κατά της Covid -19 για το σύνολο του πληθυσμού. Σύμφωνα με την έκθεση, ο εμβολιασμός των εφήβων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τη νόσο Covid -19, θα πρέπει να θεωρείται προτεραιότητα, όπως συμβαίνει και με άλλες ηλικιακές ομάδες.

Η έκθεση έρχεται μετά τη θετική γνώμη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με τη χρήση των εμβολίων BioNTech/Pfizer σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών, καθώς και μετά την έγκριση από την Επιτροπή μιας τροποποιημένης άδειας κυκλοφορίας υπό όρους, η οποία αντικατοπτρίζει τη θετική γνώμη του ΕΜΑ. Ως εκ τούτου, τα κράτη μέλη μπορούν πλέον να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το εμβόλιο σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών, αν λάβουν όντως μια τέτοια απόφαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!