Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: Νέα εκστρατεία για να «χτιστεί» το τείχος ανοσίας στη χώρα
[News]: Κορονοϊός: Νέα εκστρατεία για να «χτιστεί» το τείχος ανοσίας στη χώρα

[News]: Κορονοϊός: Νέα εκστρατεία για να «χτιστεί» το τείχος ανοσίας στη χώρα

Αποτελεί ένα στοίχημα για την κυβέρνηση να έχει φτάσει στο 70-75% μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου

Η έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα προκαλεί την ανησυχία της κυβέρνησης για το μέλλον της πανδημίας στη χώρα. Ο στόχος είναι «χτιστεί» τείχος ανοσίας μέχρι της αρχής του Φθινοπώρου και αυτό θα συμβεί εφόσον έχει εμβολιαστεί ένα ποσοστό της τάξης του 70-75% του πληθυσμού. Γι’ αυτό και ξεκινάει νέα εκστρατεία για να επιτευχθεί το… στοίχημα.

Υπάρχουν 82 δήμοι στην Επικράτεια με εμβολιαστική κάλυψη κάτω του 30% (σε εμβόλια και κλεισμένα ραντεβού) με την προσοχή να στρέφεται, κατά κύριο λόγο, σε 50 από αυτούς τους δήμους που καταγράφουν ποσοστό κάλυψης κάτω του 25%, όπως είναι οι δήμοι Βόλβης, Δέλτα, Θέρμης, Κιλελέρ και Καρπενησίου. Επίσης υπάρχουν και δήμοι στις Σέρρες και στη Ροδόπη όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και η κάλυψη κατά του κορονοϊού βρίσκεται ακόμα και κάτω από το 10%.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ , η στρατηγική της κυβέρνησης, στην οποία ρόλο αναλαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ξεδιπλώνεται κομμάτι-κομμάτι από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες:

-Στην Αθήνα έχουν προσκληθεί και θα βρεθούν μέχρι το Σάββατο δήμαρχοι περιοχών με χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι αύξησης της συμμετοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!