Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Μείωση κρουσμάτων και θανάτων παγκοσμίως κατέγραψε ο ΠΟΥ
[News]: Κορονοϊός: Μείωση κρουσμάτων και θανάτων παγκοσμίως κατέγραψε ο ΠΟΥ

[News]: Κορονοϊός: Μείωση κρουσμάτων και θανάτων παγκοσμίως κατέγραψε ο ΠΟΥ

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για την θνησιμότητα στην Ευρώπη

Την πρώτη σημαντική πτώση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση, ο αριθμός των κρουσμάτων διαμορφώθηκε στα 4 εκατ. παγκοσμίως, ενώ ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και διαμορφώθηκε σε λιγότερους από 62.000 νέους θανάτους. Μόνο η αφρικανική περιφέρεια ανέφερε αύξηση του αριθμού των εβδομαδιαίων θανάτων κατά 7%, ενώ η Περιφέρεια Νοτιοανατολικής Ασίας ανέφερε τη μεγαλύτερη μείωση που έφτασε το 20%.

Η αμερικανική ήπειρος και η Ανατολική Μεσόγειος ανέφεραν ελαφρώς μικρότερες μειώσεις, που κυμάνθηκαν στο 9% και στο 6% αντίστοιχα, ενώ ο αριθμός των θανάτων που αναφέρθηκαν στην Ευρώπη και την Αμερική ήταν παρόμοιες με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως διαμορφώθηκε στα 224 εκατομμύρια και ο αριθμός θανάτων σε περίπου 4,6 εκατομμύρια.

Ειδικότερα στην Ευρώπη, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε μείωση κρουσμάτων της τάξης του 5%, ενώ η συχνότητα θανάτων παρέμεινε παρόμοια με εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας με περισσότερους από 14.000 θανάτους. Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων αναφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη Ρωσία. Ομοίως, ο μεγαλύτερος αριθμός νέων θανάτων αναφέρθηκε στην Ρωσία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!