Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Η μετάλλαξη του δείχνει ότι μεταδόθηκε ταχύτατα στον κόσμο στο τέλος του 2019
[News]: Κορονοϊός: Η μετάλλαξη του δείχνει ότι μεταδόθηκε ταχύτατα στον κόσμο στο τέλος του 2019

[News]: Κορονοϊός: Η μετάλλαξη του δείχνει ότι μεταδόθηκε ταχύτατα στον κόσμο στο τέλος του 2019

Μελέτη του Βρετανικού UCL εντόπισε σχεδόν 200 γενετικές μεταλλάξεις του SARS-CoV-2

Γονιδιακή ανάλυση δειγμάτων περισσότερων των 7.500 ατόμων που έχουν προσβληθεί από την Covid-19, δείχνει ότι ο νέος κοροναϊός διαδόθηκε γρήγορα ανά τον κόσμο στο τέλος του περασμένου έτους και ότι προσαρμόζεται στους ανθρώπινους ξενιστές του, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Γενετικής του University College London (UCL).

Η μελέτη εντόπισε σχεδόν 200 γενετικές μεταλλάξεις του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2, που σύμφωνα με τους ερευνητές δείχνουν τον τρόπο με τον οποία εξελίσσεται με την διάδοσή του από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο Francois Balloux, καθηγητής του UCL της Βρετανίας και εκ των επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μεγάλο ποσοστό της γενετικής διαφοροποίησης του SARS-CoV-2 απαντάται στις περισσότερο πληγείσες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός διαδιδόταν ήδη εντατικά ανά τον κόσμο στις πρώτες φάσεις της επιδημίας.

«Ολοι οι ιοί μεταλλάσσονται με φυσικό τρόπο. Οι μεταλλάξεις καθαυτές δεν είναι κακό πράγμα και δεν υπάρχει κάτι που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο SARS-CoV-2 μεταλλάσσεται ταχύτερα ή βραδύτερα από το αναμενόμενο», σημειώνει ο Francois Balloux. «Μέχρι στιγμής, δεν μπορούμε να πούμε αν ο SARS-CoV-2 γίνεται περισσότερο ή λιγότερο θανατηφόρος ή μολυσματικός».

Περισσότερα από 3,68 εκατ. άνθρωποι έχουν καταγραφεί ως επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού σε ολόκληρο τον κόσμο και 256.000 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!