Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει το 10% των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία
[News]: Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει το 10% των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία

[News]: Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει το 10% των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία

Ραγδαία αύξηση σε μία εβδομάδα της παραλλαγής που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορονοϊού , που είναι πιο μεταδοτικό, αντιπροσωπεύει ήδη «μεταξύ του 9%-10%» των νέων θετικών κρουσμάτων στη Γαλλία και καταγράφει μεγάλη άνοδο σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανάφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

«Είναι μια αναλογία καταρχάς συγκρίσιμη με όσα παρατηρούμε στις ΗΠΑ και πιθανόν στη Γερμανία», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είχε αναφέρει ένα εύρος 2%-4% των κρουσμάτων, βάσει των δεδομένων ελέγχου των θετικών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο προσδιορισμό αλληλουχίας, αυτό το στέλεχος που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον Απρίλιο αντιπροσώπευε το 1% των δειγμάτων την 25η Μαΐου έναντι 0,2% στις 11 Μαΐου.

«Υπάρχουν εδαφικές διαφορές», είπε ο Γκαμπριέλ Ατάλ, διευκρινίζοντας πως η παραλλαγή Δέλτα αντιπροσωπεύει το 12-13% των μολύνσεων στην περιοχή του Παρισιού, όμως το 70% των θετικών κρουσμάτων καταγράφηκε στη Λαντ (νοτιοδυτικά), «το μοναδικό διαμέρισμα όπου παρατηρούμε μια αύξηση της επιδημίας», ενώ ευθύνεται για «αρκετές συρροές κρουσμάτων» στον Κάτω Ρήνο (ανατολικά).

Σχετικά Tags
κορονοϊός Γαλλία

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!