Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: «Μάχη» με το χρόνο για την αντοχή του ΕΣΥ – Μεγάλη η πίεση στις ΜΕΘ
[News]: Κορονοϊός: «Μάχη» με το χρόνο για την αντοχή του ΕΣΥ – Μεγάλη η πίεση στις ΜΕΘ

[News]: Κορονοϊός: «Μάχη» με το χρόνο για την αντοχή του ΕΣΥ – Μεγάλη η πίεση στις ΜΕΘ

Οι εφημερίες παραμένουν πολύ δύσκολες και κυρίως για τα νοσοκομεία στην Αττική

Η πανδημία με τον κορονοϊό είναι σε εξέλιξη και η αλήθεια είναι πως αγώνα με το χρόνο δίνει το ΕΣΥ ισορροπώντας καθημερινά στα όρια του. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία εμφανίζουν κάποια κάμψη τις τελευταίες ημέρες, όμως αυτό που τρομάζει είναι η τάση στην αύξηση των διασωληνωμένων που θα αναμένεται να διατηρηθεί, καθώς ο μέσος όρος νοσηλείας σε μια ΜΕΘ ξεπερνάει τις δύο εβδομάδες.

Σάββατο και Κυριακή σημειώθηκαν νέα ρεκόρ στις διασωληνώσεις φτάνοντας τους 735 ασθενείς, που αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη με την Covid-19.

Στο νοσοκομείο Γεννηματά που εφημέρευε κάνουν λόγο για άλλη μια δύσκολη νύχτα. Και οι 16 ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, όπως και οι απλές κλίνες covid, με τα ράντζα στους διαδρόμους να φτάνουν τα 20. Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν ασθενείς συνεχώς, κάποια διαστήματα, σχεδόν κάθε μισή ώρα.

Στα νοσοκομεία της Αττικής οι ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι εντατικής είναι δεκάδες, με το προσωπικό των νοσοκομείων να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να απορροφώνται άμεσα.

«Το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει και προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες υγείας σε όσους πάσχουν είτε από covid είτε από άλλα χρόνια νοσήματα», είπε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!