Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: «Το λιανεμπόριο παραμένει ο εύκολος στόχος»
[News]: Κορονοϊός: «Το λιανεμπόριο παραμένει ο εύκολος στόχος»

[News]: Κορονοϊός: «Το λιανεμπόριο παραμένει ο εύκολος στόχος»

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ζητά διάλογο με τους λοιμωξιολόγους

«Έχει φτάσει η στιγμή για έναν ειλικρινή διάλογο μεταξύ κυβέρνησης, λοιμωξιολόγων και εκπροσώπων της επιχειρηματικότητας, προκειμένου να μελετήσουμε άλλους τρόπους για τον περιορισμό της πανδημίας», σημειώνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηθεοδοσίου «το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το λιανεμπόριο ευθύνεται που ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία! Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η ευκολία με την οποία λαμβάνεται η απόφαση για νέο κλείσιμο καταστημάτων και για συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Πρόκειται για μία εντελώς εσφαλμένη άποψη που κατά τη γνώμη μου προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να επιλύσει.

Μέχρι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούσαν υποδειγματικά – όποτε τους δινόταν η άδεια λειτουργίας – εφαρμόζοντας με συνέπεια τα προβλεπόμενα μέτρα, δηλαδή μάσκες, αποστάσεις, περιορισμό στον αριθμό των καταναλωτών εντός καταστήματος. Και αυτό γιατί υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην προστασία της δημόσιας υγείας. Πόσο εύκολο είναι να μεταδοθεί ο κορονοϊός όταν υπάρχει ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά; Που αλλού εφαρμόζονται τόσο αυστηρά μέτρα; Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε πολλές περιπτώσεις που παρατηρείται συνωστισμός και που δεν έχουν καμία σχέση με τη λειτουργία του επιχειρείν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!