Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: Κρίσιμο το επόμενο δεκαπενθήμερο για την εξέλιξη της πανδημίας σύμφωνα με τους ειδικούς
[News]: Κορονοϊός: Κρίσιμο το επόμενο δεκαπενθήμερο για την εξέλιξη της πανδημίας σύμφωνα με τους ειδικούς

[News]: Κορονοϊός: Κρίσιμο το επόμενο δεκαπενθήμερο για την εξέλιξη της πανδημίας σύμφωνα με τους ειδικούς

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για το πότε θα επιπεδοποιηθεί η επιδημιολογική καμπύλη – Ποια μέτρα εξετάζονται

Σημαντικές για την πορεία της πανδημίας κρίνονται από τους επιστήμονες οι επόμενες 15 μέρες στην Ελλάδα, ενώ και σήμερα οι αριθμοί των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων ήταν σε υψηλά επίπεδα.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη επεσήμανε, ότι τουλάχιστον τις τελευταίες 10 ημέρες υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων, σε υψηλό όμως επίπεδο και αυτό σημαίνει, ότι ακολουθεί η πίεση στις νοσηλείες και τους θανάτους, που ακολουθούν την κορύφωση στα κρούσματα. «Περιμένουμε επιπεδοποίηση και κάμψη, για να υπάρξει αποσυμφόρηση. Για τις επόμενες 10 με 15 μέρες θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ, αλλά αυτή τη στιγμή, έστω και με καθυστέρηση, υπάρχει σοβαρή προσέλευση συμπολιτών μας και για πρώτη και για τρίτη δόση, πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι, πάμε σε αρκετά καλή εμβολιαστική κάλυψη» είπε.

Ο πνευμονολόγος Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της επιπέδωσης της καμπύλης, λέγοντας ότι «υπάρχει καλό σενάριο, να επιπεδώνεται η καμπύλη των κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα, άντε έως τις 5 Δεκεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου και μετά να αρχίσουν να φθίνουν». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η καμπύλη των ΜΕΘ και των θανάτων θα κάνει 2 με 3 εβδομάδες να επιπεδωθεί».

Ανέφερε ακόμα, ότι το καθολικό lockdown δεν έχει αποτελεσματικότητα και μάλιστα, αυτή τη στιγμή ενδεχομένως να επισύρει και βλαβερή συνέπεια, «γιατί θα κλειστούμε μέσα στα σπίτια μας και στην ουσία θα διαρρεύσουμε τον ιό ενδοοικογενειακά». Την ίδια ώρα, Γρεβενά, Άρτα και Αιτωλοακαρνανία αλλάζουν χρώμα και από το επίπεδο 4 (κόκκινο) πηγαίνουν στο επίπεδο 5 (βαθύ κόκκινο).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!