Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: Το κρίσιμο δεκαήμερο για πιθανή μικρή χαλάρωση των μέτρων
[News]: Κορονοϊός: Το κρίσιμο δεκαήμερο για πιθανή μικρή χαλάρωση των μέτρων

[News]: Κορονοϊός: Το κρίσιμο δεκαήμερο για πιθανή μικρή χαλάρωση των μέτρων

«Καμπανάκι» Μόσιαλου για ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων λόγω του νέου στέλεχος του ιού

Το αμέσως προσεχές διάστημα είναι το πλέον καθοριστικό σχετικά με το αν θα μπορέσουμε να περιμένουμε μία μικρή χαλάρωση των περιορισμών ή όχι, σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο LSE και εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πανδημία, Ηλία Μόσιαλο .

«Σε δέκα μέρες περίπου από τώρα θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πού μπορούμε να βρισκόμαστε, δηλαδή αν θα μπορέσει η κυβέρνηση να κάνει μικρή άρση της αυστηροποίησης των μέτρων ή όχι», δήλωσε ο καθηγητής στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ ενώ σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες που θα μας οδηγήσει σε μια παράταση της καραντίνας, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ποια θα είναι η επιτυχία της αυστηροποίησης των μέτρων που εξήγγειλε και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

«Αν τα μέτρα τηρηθούν με αυστηρό τρόπο θα αρχίσει να φαίνεται μια μεγαλύτερη κάμψη πλέον. Αν αυτό δεν φαίνεται, τότε θα πρέπει να υπάρξει επανασχεδιασμός», είπε ο κ. Μόσιαλος επισημαίνοντας ότι είμαστε σε μια εξαιρετικά δυναμική κατάσταση με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς τι πρέπει να γίνει χωρίς να έχουμε τα δεδομένα.

«Αυτό συμβαίνει και σε άλλες χώρες που έχουν πιο αυστηρά μέτρα και μεγαλύτερο πρόβλημα», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!