Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Κλείνουν τα σχολεία στο Κίεβο και περιορίζονται τα δημόσια μέσα μεταφοράς
[News]: Κορονοϊός: Κλείνουν τα σχολεία στο Κίεβο και περιορίζονται τα δημόσια μέσα μεταφοράς

[News]: Κορονοϊός: Κλείνουν τα σχολεία στο Κίεβο και περιορίζονται τα δημόσια μέσα μεταφοράς

Τουλάχιστον μέχρι τις 16 Απριλίου

Ο Δήμος του Κιέβου επιβάλλει σήμερα νέους περιορισμούς κατά της Covid-19 , διατηρώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο για τους εργαζομένους των απαραίτητων υπηρεσιών και κλείνοντας τους παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία.

Οι περιορισμοί αυτοί, που θα διαρκέσουν «τουλάχιστον» μέχρι τις 16 Απριλίου, προκάλεσαν τεράστια μποτιλιαρίσματα το πρωί, με πολλούς κατοίκους να αναγκάζονται να πάρουν ταξί (το κόμιστρο των οποίων έχει υπερτριπλασιαστεί) για να πάνε στη δουλειά τους.

Επιχειρηματίες που εργάζονται σε τομείς που χαρακτηρίζονται απαραίτητοι (καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, μεταφορές) κατηγόρησαν τον Δήμο ότι δεν έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για να χορηγήσουν άδειες κυκλοφορίες στους υπαλλήλους τους που θα τους επέτρεπαν να πάρουν το λεωφορείο ή το μετρό, τα οποία κυκλοφορούσαν ουσιαστικά άδεια.

Οι παιδικοί σταθμοί έκλεισαν και τα δημοτικά πέρασαν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, ακολουθώντας το παράδειγμα των γυμνασίων που λειτουργούν ήδη με τον τρόπο αυτόν από τα τέλη Μαρτίου.

Το Κίεβο , μια πόλη περίπου τριών εκατομμυρίων κατοίκων, κατέγραψε σήμερα περισσότερες από 400 νέες θετικές διαγνώσεις κορονοϊού και 32 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο. Συνολικά, περισσότεροι από 3.600 κάτοικοι έχουν πεθάνει από την αρχή της πανδημίας.

«Ελπίζω πως οι κάτοικοι του Κιέβου θα κατανοήσουν επιτέλους πως δεν μπορούμε να αγνοούμε τους κανόνες και να κάνουμε σαν να μην υπάρχει ο ιός», είχε δηλώσει ο Κλίτσκο την Τετάρτη ανακοινώνοντας τους νέους περιορισμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!