Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Καθολικό lockdown στη Γαλλία από το Σάββατο
[News]: Κορονοϊός: Καθολικό lockdown στη Γαλλία από το Σάββατο

[News]: Κορονοϊός: Καθολικό lockdown στη Γαλλία από το Σάββατο

Καταστήματα και υπηρεσίες θα κλείνουν στις 6 μ.μ. – Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα

Σε σκληρό καθολικό lockdown τίθεται από το ερχόμενο Σάββατο όλη τη Γαλλία όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να μπαίνει σε ισχύ από τις 6 μ.μ..

«Σε όλη τη χώρα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 μ.μ. από αυτό το Σάββατο και για τουλάχιστον 15 ημέρες», είπε. Οι εξαιρέσεις θα είναι ίδιες με αυτές που έχουν ήδη ισχύουν. «Δεν θα είναι δυνατή η έξοδος για προσωπικούς λόγους. Όλα τα εμπορικά καταστήματα ή οι υπηρεσίες που είναι ανοιχτές στο κοινό θα είναι κλειστά στις 6 μ.μ.», αναφέρει ο Καστέξ, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν υπεύθυνο για την παρακολούθηση της αυστηρής συμμόρφωσης.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν απαιτεί να τεθούν σε εφαρμογή άλλοι περιορισμοί, είπε, υπογραμμίζοντας τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες ενός τέτοιου μέτρου. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι αυτή η επιλογή δεν αποκλείεται αν τα πράγματα χειροτερέψουν.

Με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα

Τα σχολεία θα πρέπει επίσης να παραμείνουν ανοιχτά, παρά την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση και που της ζητά να κλείσουν,κριτική που επικεντρώνεται στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μεταξύ των παιδιών. Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την απόφαση να τα κρατήσει ανοικτά, αναφέροντας συγκεκριμένα τις συστάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Ακαδημίας Παιδιατρικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!