Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: Τι είναι η «αθηναϊκή» μετάλλαξη – Πόσο ανησυχεί τους ειδικούς
[News]: Κορονοϊός: Τι είναι η «αθηναϊκή» μετάλλαξη – Πόσο ανησυχεί τους ειδικούς

[News]: Κορονοϊός: Τι είναι η «αθηναϊκή» μετάλλαξη – Πόσο ανησυχεί τους ειδικούς

Η διασπορά του συγκεκριμένου στελέχους του ιού εντοπίζεται πλέον και σε περιοχές εκτός του κέντρου της Αθήνας

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η λεγόμενη «αθηναϊκή» μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία εντοπίσθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας και διασπείρεται και πέραν αυτής.

Για το θέμα της εμφάνισης αυτής της μετάλλαξης τοποθετήθηκε σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι «σχετικά με την αθηναϊκή μετάλλαξη που υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας , δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν ανησυχεί, καθώς και για ό,τι παραλλαγμένο παρουσιάζεται. Υπάρχουν όμως, τα συστήματα ειδικής παρατήρησης και καταγραφής και ειδικοί γενετιστές και λοιμωξιολόγοι θα παρακολουθήσουν την εξέλιξη της και ας ελπίσουμε ότι θα είναι πολύ περιορισμένη».

Τι είναι η «αθηναϊκή» μετάλλαξη

Οι ειδικοί μελετούν με ιδιαίτερη προσοχή τους κινδύνους της μετάλλαξης Β 1.1.318, δηλαδή της λεγόμενης «αθηναϊκής» μετάλλαξης . Το στέλεχος 318 είναι ένα στέλεχος του οποίου η παλιά απομόνωσή του βρίσκεται στη Νιγηρία. «Πρόκειται για ένα στέλεχος που έχει τη μετάλλαξη 484Κ, η οποία σχετίζεται με ανοσολογική διαφυγή» είχε πει ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωσή του στις 7 Μαΐου. Αυτό σημαίνει πως η μετάλλαξη μπορεί να διαφεύγει από την προστασία των διαθέσιμων έως τώρα εμβολίων.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, στο κέντρο της Αθήνας δημιουργούνται νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού και συγκεκριμένα ένα στέλεχος το οποίο φαίνεται ότι αυξάνει τη μετάδοση του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!