Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Η Ινδία ενέκρινε δύο εμβόλια
[News]: Κορονοϊός: Η Ινδία ενέκρινε δύο εμβόλια

[News]: Κορονοϊός: Η Ινδία ενέκρινε δύο εμβόλια

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες

Δύο εμβόλια κατά της covid-19, αυτό που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca και ένα άλλο της ινδικής φαρμακευτικής εταιρείας Bharat Biotech, έλαβαν έγκριση για χρήση στην Ινδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ινδική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων, με τη δεύτερη πιο πολυπληθή χώρα παγκοσμίως να αναμένεται να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Τα δύο αυτά εμβόλια “εγκρίθηκαν για περιορισμένη χρήση σε έκτακτες καταστάσεις”, επεσήμανε ο γενικός επιθεωρητής της ρυθμιστικής αρχής, ο Β. Τζ. Σομάνι. Η γενική αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca ήταν 70,42%, ενώ αυτό της Bharat Biotech, με την ονομασία COVAXIN, ήταν “ασφαλές και προσφέρει ισχυρή ανοσολογική αντίδραση”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το εμβόλιο της AstraZeneca παράγεται τοπικά από το Serum Institute της Ινδίας, τον μεγαλύτερο παραγωγό εμβολίων παγκοσμίως, το οποίο έχει ανακοινώσει ότι θα παράγει 50 με 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου αυτού κάθε μήνα. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ρυθμιστικής αρχής της Ινδίας ο γενικός διευθυντής του Serum Institute, ο Αντάρ Πουναουάλα, έγραψε στο Τwitter ότι το εμβόλιο θα είναι “έτοιμο να διανεμηθεί τις επόμενες εβδομάδες”.

Σύμφωνα με τον Σομάνι, το εμβόλιο της Bharat Biotech εκγρίθηκε “για το κοινό καλό ως μία επιπλέον προφύλαξη, υπό καθεστώς κλινικής δοκιμής, προκειμένου να έχουμε περισσότερες επιλογές για τον εμβολιασμό, κυρίως σε περίπτωση μολύνσεων από μεταλλάξεις του ιού”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!