Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Η Γερμανία θα διαθέσει 8,89 δισ. ευρώ για 635,1 εκατ. δόσεις εμβολίων
[News]: Κορονοϊός: Η Γερμανία θα διαθέσει 8,89 δισ. ευρώ για 635,1 εκατ. δόσεις εμβολίων

[News]: Κορονοϊός: Η Γερμανία θα διαθέσει 8,89 δισ. ευρώ για 635,1 εκατ. δόσεις εμβολίων

Αύριο αναμένεται να εγκριθεί η δαπάνη από την Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου

Η Γερμανία σχεδιάζει να δαπανήσει φέτος σχεδόν 9 δισ. ευρώ για να αγοράσει έως 635,1 εκατ. εμβόλια κατά της Covid-19 στο πλαίσιο του προγράμματος προμήθειας εμβολίων της ΕΕ και εθνικών συμφωνιών, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που είδε σήμερα το Reuters.

Η υφυπουργός Οικονομικών Μπετίνα Χάγκεντορν, καλεί με επιστολή της τους βουλευτές να δώσουν το πράσινο φως στο αίτημα του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν, για επιπλέον 6,22 δισ. ευρώ για την αγορά περισσότερων εμβολίων, σύμφωνα με το έγγραφο. Αυτό το ποσό είναι επιπλέον των 2,66 δισ. ευρώ που έχουν ήδη δεσμευτεί στον προϋπολογισμό για το 2021 για την αγορά εμβολίων κατά της Covid-19.

Πηγή στον κυβερνητικό συνασπισμό δήλωσε στο Reuters, ότι η Επιτροπή Προϋπολογισμού της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, αναμένεται να εγκρίνει αύριο Τετάρτη, την επιπλέον δαπάνη. Το υπουργείο Υγείας θα χρησιμοποιήσει συνολικά κεφάλαια 8,89 δισ. ευρώ για να αγοράσει έως 635,1 εκατ. δόσεις εμβολίου στο πλαίσιο των σχεδίων κοινών προμηθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του εθνικού σχεδίου του Βερολίνου, αναφέρεται στο έγγραφο.

«Για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η απόκτηση εμβολίων κατά της Covid-19 έχει θεμελιώδη σημασία για να θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία», αναφέρει η Χάγκεντορν στους βουλευτές στην επιστολή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!