Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Ευρωπαϊκό «deal» για 55.000 δόσεις θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα
[News]: Κορονοϊός: Ευρωπαϊκό «deal» για 55.000 δόσεις θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα

[News]: Κορονοϊός: Ευρωπαϊκό «deal» για 55.000 δόσεις θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα

Παραμένει μυστήριο η τιμή – Πότε αναμένεται η έγκριση

Περίπου 55.000 δόσεις μιας εν δυνάμει θεραπείας κατά του κορονοϊού βασισμένης σε ένα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχουν αναπτύξει η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Regeneron και η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche εξασφάλισε η Ευρωπαϊκή Ένωση , σύμφωνα με εκπρόσωπό της. Η συμφωνία είναι το πρώτο συμβόλαιο που συνάπτει η ΕΕ γι’ αυτό το είδος φαρμάκου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τις δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 που έχει κατοχυρώσει, η ΕΕ προσπαθεί τώρα να οικοδομήσει ένα χαρτοφυλάκιο με φάρμακα που μπορεί να είναι αποτελεσματικά κατά της νόσου, με στόχο να έχει προσδιορίσει μέχρι το τέλος του μήνα 10 υποσχόμενες θεραπείες.

Η συμφωνία με τη Roche επιτεύχθηκε τον Απρίλιο, δήλωσε η εταιρεία στο Reuters, όμως οι λεπτομέρειες του συμβολαίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (03/06) ότι η ΕΕ έχει εξασφαλίσει περίπου 55.000 δόσεις της μονοδοσικής θεραπείας.

Η Roche αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των δόσεων, όμως δήλωσε πως το συμβόλαιο καλύπτει 37 ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Βρετανίας και χωρών που δεν είναι μέλη της ΕΕ. Τα μέρη αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την τιμή.

Η θεραπεία αυτή είναι η πρώτη βασισμένη σε μονοκλωνικά αντισώματα που εξασφαλίζεται από την ΕΕ. Το μόνο άλλο φάρμακο κατά της Covid που έχει αγοράσει η ΕΕ είναι η ρεμδεσιβίρη της Gilead, ένα αντιιικό φάρμακο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!