Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κορονοϊός: Η επόμενη χαλάρωση των μέτρων δεν θα επιβαρύνει το βρετανικό σύστημα Υγείας
[News]: Κορονοϊός: Η επόμενη χαλάρωση των μέτρων δεν θα επιβαρύνει το βρετανικό σύστημα Υγείας

[News]: Κορονοϊός: Η επόμενη χαλάρωση των μέτρων δεν θα επιβαρύνει το βρετανικό σύστημα Υγείας

Ακόμη και αν αυξηθούν τα κρούσματα, εκτιμούν οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης

Η επόμενη κίνηση για τη χαλάρωση των περιορισμών στην Αγγλία δεν αναμένεται να ασκήσει ανυπόφορη πίεση στις υγειονομικές υπηρεσίες, ακόμη και αν οδηγήσει σε αύξηση των μολύνσεων από την Covid-19 , διαβεβαίωσαν σήμερα οι επιστημονικοί σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, οι επιστήμονες επισήμαναν ότι η αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων, μέχρι κάποιου σημείου, παραμένει πολύ πιθανή, αλλά δεν είναι βέβαιο το πότε θα συμβεί αυτό και σε τι κλίμακα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα ότι η Αγγλία μπορεί να προχωρήσει στη Φάση 2 του «οδικού χάρτη» για την άρση του lockdown . Αυτό σημαίνει ότι από την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν να επαναλειτουργήσει η εστίαση, σε εξωτερικούς χώρους και να ανοίξουν όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Η SAGE, η επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων, ανέφερε ότι με το «άνοιγμα» αυτό δεν θα κατακλυσθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), ακόμη και αν αυξηθούν τα κρούσματα , υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα το επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών.

«Τυχόν αναζωπύρωση στις εισαγωγές και τους θανάτους μετά τη Φάση 2 του Οδικού Χάρτη μόνο, είναι εξαιρετικά απίθανο να επιφέρει ανυπόφορη πίεση στο NHS», ανέφερε η SAGE στα πρακτικά της συνεδρίασης της 29ης Μαρτίου, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η SAGE επικαλέστηκε την ανάλυση της Επιστημονικής Ομάδας Πανδημίας της Γρίπης για τη Μοντελοποίηση (SPI-M), η οποία εξέτασε τα μοντέλα που ανέπτυξαν το Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο του Γούοργουικ και τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικών Ασθενειών του Λονδίνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!