Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: Επιστήμονες ταυτοποίησαν νέες και γνωστές μεταλλάξεις του στην Ελλάδα
[News]: Κορονοϊός: Επιστήμονες ταυτοποίησαν νέες και γνωστές μεταλλάξεις του στην Ελλάδα

[News]: Κορονοϊός: Επιστήμονες ταυτοποίησαν νέες και γνωστές μεταλλάξεις του στην Ελλάδα

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ που εντόπισε το νέο στέλεχος του ιού

Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) ανακοίνωσε ότι έχει ήδη προσδιορίσει την πλήρη αλληλουχία του γονιδιώματος 1.150 στελεχών του κορονοϊού από αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων του πρώτου και του δεύτερου κύματος της πανδημίας από όλη την Ελλάδα.

Χάρη σε αυτή τη μοριακή χαρτογράφηση της πανδημίας Covid-19 μέσω αλληλούχισης του γενετικού υλικού του SARS-CoV-2 (VIROME), ταυτοποιήθηκαν νέες και γνωστές μεταλλάξεις του ιού ενδημικές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας μας, παρέχοντας έτσι ένα αξιόπιστο δείκτη για την ιστορική και γεωγραφική χαρτογράφηση και ιχνηλάτηση του κορονοϊού κατά την εξέλιξη της πανδημίας στην ελληνική επικράτεια. Η ανάλυση της εξέλιξης των ιικών γονιδιωμάτων κατά τη διάρκεια της επιδημίας έχει προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη της ασθένειας ανά γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, καθώς και για την ερμηνεία των ατομικών και πληθυσμιακών κλινικών χαρακτηριστικών της νόσου, σε συνδυασμό με τις επιδημιολογικές μελέτες που πραγματοποιούνται στη χώρα.

Αναφορικά με το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε αρχικά στη Μ. Βρετανία, ο Δημήτρης Θάνος, ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ δήλωσε ότι «το στέλεχος Β.1.1.7 του SARS-CoV-2 που ανιχνεύθηκε στη Νότια Αγγλία πριν από δύο εβδομάδες, έχει εισαχθεί και στη χώρα μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!