Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Κορονοϊός: «Ένας στους τρεις ασθενείς θα αναπτύξει αντισώματα 2 μήνες αργότερα»
[News]: Κορονοϊός: «Ένας στους τρεις ασθενείς θα αναπτύξει αντισώματα 2 μήνες αργότερα»

[News]: Κορονοϊός: «Ένας στους τρεις ασθενείς θα αναπτύξει αντισώματα 2 μήνες αργότερα»

Τι δείχνει έρευνα

Μελέτη της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αποκαλύπτει ότι το ένα τρίτο των πολιτών με επιβεβαιωμένη λοίμωξη COVID-19 θα αναπτύξει αντισωματική απάντηση έως δύο μήνες μετά την εμφάνιση της νόσου.

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη διασπορά του SARS-COV-2 και την υπάρχουσα ανοσία του πληθυσμού της Δήμου Δεσκάτης έφερε στο φως η ανάλυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος επιδημιολογικής επιτήρησης μέσω χρήσης γρήγορων τεστ αντιγόνου και αντισωμάτων κατά του ιού SARS COV-2 (rapid tests), που πραγματοποιήθηκε στις 29/01/2020 στο χώρο του Δημαρχείου, με την ευθύνη του δήμου Δεσκάτης σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της Εταιρείας Βιοτεχνολογίας Prognosis Biotech.

Η δράση υλοποιήθηκε από ιατρούς και εξειδικευμένο προσωπικό υπό την εποπτεία του διευθυντή της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής, Καθηγητή Κωνσταντίνου Ι. Γουργουλιάνη. Συμμετείχαν: οι επίκουροι καθηγητές κ.κ. Ουρανία Κώτσιου, Δ. Παπαγιάννης, Ε. Φραδέλος, η μεταδιδακτορική ερευνήτρια νοσηλεύτρια Δ. Σιαχπαζίδου και οι ειδικευόμενοι ιατροί Φ. Περλέπε και Κ. Μίζιου.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 388 πολίτες με μέση ηλικία τα 51 έτη, εκ των οποίων σε κανέναν δεν ανιχνεύθηκε με μοριακό έλεγχο θετικό τεστ αντιγόνου. Το 13% των εξετασθέντων είχε θετικό τεστ αντισωμάτων. Από τους εξετασθέντες με θετική αντισωματική απάντηση οι μισοί είχαν προηγηθείσα επιβεβαιωμένη νόσο. Φαίνεται ότι για κάθε ασθενή που νόσησε υπήρχε τουλάχιστον άλλος ένας που πέρασε την νόσο πολύ ήπια. Από τους εξετασθέντες, 81 δήλωσαν ότι νόσησαν με 17 να έχουν νοσηλευθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!